KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Németországnak nincs több pénze az EU-ra – mondta a német pénzügyminiszter

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Mivel a blokk költségvetését egyre jobban kimeríti Ukrajna támogatása, Christian Lindner szerint elképzelhető, hogy Brüsszel több hozzájárulást kérne a tagországoktól.

Németország nem engedheti meg magának, hogy több pénzt fizessen be az uniós költségvetésbe – jelentette ki Christian Lindner pénzügyminiszter pénteken a Die Welt című lapnak.
„Tekintettel a nemzeti költségvetésünkben szükséges megszorításokra, jelenleg nem tudunk további hozzájárulást nyújtani az Európai Unió költségvetéséhez” 
– mondta Linder Brüsszelben újságíróknak, hozzátéve, hogy
 más tagállamok is ugyanerre a felismerésre jutottak.

Lindner kifejtette, hogy az EU 2027-ig tartó költségvetését  nagyrészt kimerítette az Ukrajnának nyújtott „bőséges” segélycsomagok. A legfrissebb brüsszeli adatok szerint eddig az EU 72 milliárd eurót – közel 27 ezer milliárd forint – adott Kijevnek gazdasági, katonai és humanitárius segélyek formájában a háború kitörése óta.

Emiatt a Bizottság felülvizsgálja az unió költségvetését, ennek megállapításait június 20-án kívánjál ismertetni. Lindner szerint várható, hogy

a Bizottság a felülvizsgálat eredményeként azt fogja javasolni, hogy megemeljék a tagországok hozzájárulását.

Lindner ugyanakkor arra figyelmeztetett, hogy a felmerülő további igényeket a már rendelkezésre álló források átcsoportosításával kellene fedezni.

Mandiner

Kiemelt képen: Christian Lindner / video-printsceen / stern

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: