KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Németország kész visszatérni a szén- és olajtüzelésű erőművek működtetéséhez

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Robert Habeck német gazdasági és klímaügyi miniszter, alkancellár olyan sürgősségi rendelet előterjesztésére készül, amely lehetővé tenné, hogy a kormány akár a parlamenti jóváhagyás nélkül is beindítsa a szén- és olajtüzelésű hőerőműveit, amennyiben az ország nem rendelkezne elegendő földgázzal – írja a Bloomberg.

A hivatal megjegyzi, hogy Németország kész hanyagolni korábbi zöld politikáját még akkor is, ha a villamosenergia-termelés érdekében jelentősen megnő a káros anyagoknak a légkörbe történő kibocsátása.

A tervezetből az is kiderül, hogy a széntüzelésű villamos energia termelésére irányuló ilyen jellegű igény csak akkor merül fel, ha gázhiány lép fel, vagy annak a hiánya fenyeget, ami miatt a gázfelhasználás csökkentésére van szükség a megfelelő mennyiségű villamosenergia előállításához.

Fontos megjegyezni, hogy Németország működő ilyen jellegű erőművek kapacitása körülbelül hat gigawatt. Az Uniper energetikai vállalat már bejelentette, hogy kész mintegy három gigawatt szénenergia előállítására, az RWE AG pedig arról dönt, hogy mely azok az egységek, melyeket újra be lehet indítani.

Ugyanakkor újságírók megjegyzik, hogy Európa a villamosenergia termeléséhez szükséges szénmennyiségnek mintegy 70%-át Oroszországból szerzi be, és az egyik legnagyobb szénimportőr éppen Németország.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Fokozódik a hőség, életbe lépett a vörös kód

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük