KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Nem értem……

Igaz, én csak egy vidéki bunkó vagyok. Ebben a Gödről szóló már eléggé unalmas történetben, hogy miért baj, ha adott esetben egy polgármester olyan alpolgármestert szeretne, akiben megbízik, mert az a falujáért, városáért dolgozna. Becsületesen és szakértelemmel, függetlenül minden pártosságtól.

Mást sem hallottam eddig, hogy a lakóhelynél az ismertség és elfogadottság a döntő, pláne, ha hozzáértés is van. Elvégre a közösség a fontos az ott élőknek. Miért kellene a nagypolitika alapján dönteni?

Rengeteg önkormányzatot ismerek, ahol a megválasztott polgármester és a képviselőtestület magától értetődőnek tartja, hogy az alpolgármester az lesz, aki a képviselők közül a legtöbb szavazatot kapta függetlenül a pártállásától. Ezt minden szavazó és megszavazott értelmes megoldásnak tartja. És működik!

Ismerek olyan közösségeket, ahol a polgármester és az alpolgármester a két ellentétes párt híve. És mégis működik az önkormányzat a közösség érdekében!

Lakóhelyem közelében van egy közepes népességű falu. Itt a 90-es évek elején, a nagy demokráciában polgármesternek választották a volt tanácselnököt, aki negyed évszázadig tökéletesen és sikeresen csinálta a dolgát, mindenki megelégedettségére. Legutóbb már csupán idős kora miatt nem indult a választáson.

A falu választási statisztikája igen érdekes. Minden országos választáson 70 % szavazott a Fideszre. És minden önkormányzati választáson 70 % szavazott a volt tanácselnökre, aki egyértelműen anno MSzMP pártag is volt.

Talán mégsem egyértelmű az EGYÜTTFUTÁS az önkormányzati és az országgyűlési választásoknál?

Talán mégsem annyira ostoba bunkó a vidéki ember? Talán sokkal jobban megérti a saját és közösségének érdekeit, mint az un.  fotelforradalmárok.

 

Havrilla István

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük