KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Nem értem……

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Igaz, én csak egy vidéki bunkó vagyok. Ebben a Gödről szóló már eléggé unalmas történetben, hogy miért baj, ha adott esetben egy polgármester olyan alpolgármestert szeretne, akiben megbízik, mert az a falujáért, városáért dolgozna. Becsületesen és szakértelemmel, függetlenül minden pártosságtól.

Mást sem hallottam eddig, hogy a lakóhelynél az ismertség és elfogadottság a döntő, pláne, ha hozzáértés is van. Elvégre a közösség a fontos az ott élőknek. Miért kellene a nagypolitika alapján dönteni?

Rengeteg önkormányzatot ismerek, ahol a megválasztott polgármester és a képviselőtestület magától értetődőnek tartja, hogy az alpolgármester az lesz, aki a képviselők közül a legtöbb szavazatot kapta függetlenül a pártállásától. Ezt minden szavazó és megszavazott értelmes megoldásnak tartja. És működik!

Ismerek olyan közösségeket, ahol a polgármester és az alpolgármester a két ellentétes párt híve. És mégis működik az önkormányzat a közösség érdekében!

Lakóhelyem közelében van egy közepes népességű falu. Itt a 90-es évek elején, a nagy demokráciában polgármesternek választották a volt tanácselnököt, aki negyed évszázadig tökéletesen és sikeresen csinálta a dolgát, mindenki megelégedettségére. Legutóbb már csupán idős kora miatt nem indult a választáson.

A falu választási statisztikája igen érdekes. Minden országos választáson 70 % szavazott a Fideszre. És minden önkormányzati választáson 70 % szavazott a volt tanácselnökre, aki egyértelműen anno MSzMP pártag is volt.

Talán mégsem egyértelmű az EGYÜTTFUTÁS az önkormányzati és az országgyűlési választásoknál?

Talán mégsem annyira ostoba bunkó a vidéki ember? Talán sokkal jobban megérti a saját és közösségének érdekeit, mint az un.  fotelforradalmárok.

 

Havrilla István

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk véleményét itt!

%d bloggers like this: