KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ne hidd, hogy ez többször nem történhet meg! – 2006.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

2006-ban valami olyan becstelenséget és terrorista bűnt követtek el az akkori hatalom képviselői Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel az élen, mely nem merülhet soha a feledés homályába.

Az akkori kormányzat képviselői, akik ma a parlamenti padsorok között ülve fenyegetnek és elszámoltatásról beszélnek, saját nemzetükre rontottak rá, ártatlan és védtelen emberek százait meghurcolva. A retorika semmit sem változott, a hatalom gyakorlásának módja az ő olvasatukban csak így képzelhető el. Nem változtak meg és nem is fognak megváltozni. A terror eszközét bármikor képesek bevetni saját nemzetük ellen is, ha a politikai szükségszerűség számukra azt így diktálja.

Sokan el sem hiszik, hogy ezek az emberek ma is képesek lennének erre – pedig képesek. Sokan nem hiszik el, mert vagy elfelejtették a múltat, vagy az elmúlt közel 11 esztendő konszolidált politikai hatalomgyakorlásából kiindulva ezt nem is feltételezik.

Reiner Péter kollégánk gondolataival ajánljuk mindenki figyelmébe ezt a még 2019 őszén készült műsort, ami legyen egyben figyelmeztető is a 2022-es választásokhoz közeledve.

NIF


Egy barátom osztotta meg velem az M5 Tv 2006 őszére emlékező műsorát, ahol a három vendég Morvai Krisztina, Schiffer András és Balogh Zoltán idézték fel sajátosan a soha nem felejthető napokat  heteket. Ezek, a filmkockák által újra felébresztett tragikus események bizony olyan elementáris érzelmi vihart okoztak lelkemben, melyet nem tudok kommentár nélkül hagyni.

Vállalom 2006 őszének aktív és megalázott szereplőjeként azon barátaim érzékenységét is, akiket közös nemzetünk iránt érzett jogos felelősségük talán kissé elvakulttá tesz, a mindmáig le nem zárt ügyek politikai felelőseit illetően.

Ugyanis a legtermészetesebb módon aktív baráti közösségem társaságában érkeztünk közös vidéki együttlétünkből hazatérőben 2006 szeptember 17-én a Kossuth térre, miután az autórádióban meghallottuk a puccsal miniszterelnökké avanzsált volt KISZ vezető őszödi kiszivárogtatott beszédét! Innentől egyenes volt megélt közös élményünk a terrorkommandó politikai parancsra történő bosszúhadjárata kapcsán októberi, nemzeti ünnepünkre emlékezésünkkor a Forradalom és Szabadságharc 50. évfordulóján!

Ez is érdekelheti:  Szijjártó Péter: a Mercedes beruházásai nyomán hazánk legnagyobb kapacitású autógyára jön létre

Lényeges megállapítása a műsorban szereplő és emlékező későbbi független EP képviselőnek Morvai Krisztinának, hogy én is a liberálbolsevik megélhetési újságíró banda szerint a csőcselékhez tartozók között érezhettem magam, mert nem az akkor ellenzéki Fidesz megemlékezésére, hanem a Korvin köziek hívó szavára gyülekeztünk október 23-án emlékezni, tarsolyunkban már a szept 17-től tapasztalható bolsevik rendőrterror áldozatinak élményével.

Igaza van tökéletesen a volt képviselő asszonynak abban is, hogy sem akkor, sem később nem érvényesült az igazságosság katarzisa az akkor a hatalom által megalázott tömegek felé, hanem tovább gyűrűzött az úgynevezett rendszerváltás óta tudatosan halasztott igazságtétel, annak mindmáig ható súlyos politikai következményeivel!

Csak egyet tudok érteni Schiffer András jogász ténymegállapításával is, hogy azóta sem történt meg a politikai és köztörvényes tömeges bűnelkövetők büntetőjogi és politikai elszámoltatása.

Csak találgatni lehet, hogy ez a súlyos politikai, kormányzati deficit, milyen érdekeket szolgál. Nem volt könnyű dolga a valamikori miniszterből  püspökké, majd zsinati elnökké választott Balogh Zoltánnak megvédeni a „mundér becsületét.” Mint a bolsevik terrorról beszámoló brüsszeli élménytársa láttam és átéltem 2006 decemberében a brüsszeli „szovjet” kettős mércéjét és tudatos follow up elmaradását, tekintettel Brüsszelnek a mai kétharmados-kormány elleni folyamatos támadásaira a demokrácia-deficit vádja kapcsán!

A nyilvános együtt gondolkodás önmagáért beszél. Pontosan értem, hogy a kiváló honszerető és harcos volt független EP képviselő miért érzi úgy, hogy közszereplőként nem látja értelmét további szerepvállalásának és pontosan érteni vélem hogy Schiffer András sem vállal további képviselői közszereplést .

Az olvasók beleérző képességében bízva kérem, hogy tekintsék meg, éljék át az akkori közösségi, politikai élmények megidézett napjait, annak közelgő 15. évfordulója kapcsán annak reményében, hogy lesz olyan erős nemzeti kormányunk, mely szilárd jövőképe birtokában, azzal felvértezve végre megadja az igazságtétel tisztességét nem csak a 2006-tól hanem az 1945-től megnyomorított százezrek számára is.

Ez is érdekelheti:  Levédia krónikása: Melyek az orosz fél tárgyalási feltételei?

Nincs Magyar Jövő anélkül, hogy tisztességgel elrendeznénk a múltunk dolgait, mert ezzel tartozunk a jövő nemzedékének!

Reiner Péter

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük