ÉLŐ KÖZVETÍTÉSEN LEHET MAJD NYOMON KÖVETNI A NEMZET ZÁSZLÓJA AZ ANDRÁSSY ÚTON RENDEZVÉNYT!

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Nagypéntek ünnepe és jelentősége

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Pár évvel ezelőtt Nagypéntek, a keresztyénség két legfontosabb napja közül az egyik, még munkanap volt. Állítólag rendszerváltás történt, de a – szintén állítólag – „Mária országában” nem volt fontos az embereknek az, hogy ünnepnap legyen ez a fontos nap. Aztán 2017. április 14-e óta hivatalos ünneppé nyilvánították.

Melyik is a két legfontosabb nap, amit említettem? Nagypéntek és Húsvét. Miért nem Karácsonyt mondtam? Nos, Karácsony e két nap előkészítése. Ugyanis, ahhoz, hogy megtörténhessenek Nagypéntek és Húsvét eseményei, meg kellett születnie Jézusnak. Ezért Karácsony Isten szeretetének a kiáradása.

Nagypénteken történt viszont a megváltásunk! Ez életünk legfontosabb eseménye. Húsvétkor pedig Krisztus Jézus diadalt aratott a Sátán felett, s bizonyossá tette, hogy van feltámadás, van örök élet, van üdvösségünk! „Teljes a diadal a halál fölött! Halál, hol a te diadalod? Halál, hol a te fullánkod?” (1Kor 15:55.b) – írja Pál apostol.

Jézus önmagát áldozta fel értünk!

„A mi vétkeink miatt kapott sebeket, bűneink miatt törték össze. Ő bűnhődött, hogy nekünk békességünk legyen, az ő sebei árán gyógyultunk meg.” (Ézs 53:5)

Jézus nem a zsidók kegyetlensége miatt halt meg. Önként vállalta a halált, hogy kiengesztelje az Atyát, s egyszer és mindenkorra megváltson minket a kárhozattól.

Értem, érted, mindenkiért vállalta ezt az áldozatot. Azokért az emberekért is, akik kivégezték. „Atyám, bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit cselekszenek!” (Lk 23: 34) – mondta Jézus mindazokért, akik éppen a fára szegezték.

Önként halt meg minden bűnösért. Rablókért, tolvajokért, gyilkosokért, házasságtörőkért, hazudozókért,… Értem (érted), miattam (miattad), és helyettem (helyetted), „hogy nekünk békességünk”, örök életünk, üdvösségünk legyen!

Tudnál-e te ilyet vállalni? Ugye, nem? Éppen ezért felfoghatatlanul nagy Krisztus Jézus áldozata. Igaz, ő Isten is volt, de ember is. Épp úgy szenvedett, mint Te vagy én. Tehát nem mondhatjuk, hogy könnyű volt neki. Hiszen megtehette volna, hogy angyalok seregét hívta volna védelmére. De nem tette! Akkor ugyanis a földre rogytak volna gyilkosai, és hittek volna benne, rettegésük miatt. De Isten komolyan vette azt a szabad akaratot, amivel az embert teremtette. Soha, senkire nem kényszeríti rá, hogy térjen meg. Felkínálja (mindenkinek) a lehetőséget, és tanácsolja is, hogy éljen vele, de mi (Te és én) döntjük el, hogy kell-e nekünk a kegyelem, vagy sem. Éppen ezért senki nem vádolhatja majd Istent az utolsó ítéletnél.

Kívánom, hogy ez a nap legyen az, amelyiken felfogva a megtérés fontosságát, és ingyen ajándékát, elfogadod azt, és átadod szívedet Krisztus Jézusnak, hogy ezután ő vezesse életedet.

A megtérés ajándéka nem azért ingyenes, mert értéktelen, hanem azért, mert olyan drága (hiszen Krisztus Jézus életét adta érte), hogy soha nem tudnád megfizetni, megszolgálni.

Legyen ez a nap a megtérés napja!

(Czakó István)

2022. Nagypénteken, Pistire is emlékezve (Nifadmin)

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: