KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A Kreml szerint hamarosan létrejöhet a Putyin–Zelenszkij találkozó

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

„Az elnök soha nem utasította vissza ezt a találkozót” – mondta Peszkov.

A Kreml szerint a Vlagyimir Putyin és Volodimir Zelenszkij közötti találkozó csak egy dokumentum aláírására vár – számolt be a Guardian cikkére hivatkozva az Index. A portál szerint Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője napi sajtótájékoztatóján tagadta, hogy az orosz elnök elutasította volna a találkozót ukrán kollégájával.

„Az elnök soha nem utasította vissza ezt a találkozót, de ehhez megfelelő feltételeket kell előkészíteni, nevezetesen egy dokumentum szövegét” – mondta Peszkov. A felek március végén már megegyeztek arról, hogy legközelebb a két ország külügyminisztere ül össze, ám

az orosz elnöki tanácsadó már akkor arról beszélt, hogy ezzel egyidejűleg lehetséges lenne egy Putyin–Zelenszkij-találkozó.

Ezt követően, április 1-jén Recep Tayyip Erdoğan török elnök szólította fel Oroszországot és Ukrajnát, hogy cselekedjenek józan ésszel, és arra kérte Putyint és Zelenszkijt, hogy kezdjenek tárgyalásokat. Sőt az orosz elnököt külön kérte telefonon, hogy cselekedjen, és kezdeményezzen személyes találkozót az ukrán elnökkel.

Nyitókép: EyePress News / EyePress via AFP

Mandiner

Ez is érdekelheti:  Egyre életveszélyesebb Biden tudati mélyrepülése

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük