KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Moszkva: Ukrajna több mint 13 000 katonát veszített ebben a hónapban

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Ukrajna ebben a hónapban eddig több mint 13 700 katonát és mintegy 1800 harckocsit és más nehézfegyverzetet veszített – közölte Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter kedden egy miniszteri találkozón.

Az orosz erők aktívan hátráltatják Kijev kísérleteit, hogy áttörjék védelmi vonalaikat, és tovább csökkentik Ukrajna katonai kapacitását – mondta Sojgu. Azt állította, hogy az ukrán katonák tömegesen adják meg magukat, miután felismerik, hogy hiábavaló az ellentámadásuk.

Az orosz miniszter legutóbb október végén adott értékelést az ukrán veszteségekről, amikor azt mondta, hogy azok meghaladták a 90 ezret Kijev július eleji, szerencsétlenül végződött ellentámadásának kezdete óta. Az e heti találkozón Sojgu „kolosszálisnak” nevezte azt az árat, amelyet az ukrán katonáknak a konfliktusban meg kellett fizetniük.

Valerij Zaluzsnij, Ukrajna vezető tábornoka korábban azt mondta, hogy az Oroszországgal folytatott konfliktus „patthelyzetbe” került, és hogy fegyveres erői valószínűleg nem fognak egyhamar áttörést elérni az összecsapásban. Volodimir Zelenszkij elnök vitatta ezt az meglátást azt állítva, hogy Ukrajna továbbra is jól halad azon az úton, ami biztosítani fogja Ukrajnának a 2014 előtti határok visszaállítását.

Hétfőn Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter Kijevbe látogatott, hogy találkozzon Zelenszkijjel és bejelentse Washington legújabb, mintegy 100 millió dollár értékű katonai segélycsomagját. A Pentagon azonban arra figyelmeztetett, hogy kifut a kongresszus által engedélyezett, Ukrajnára fordítható pénzből.

Az utolsó ukránig – a diákokat is halálba küldené Zelenszkij rezsimje

Kedden az ukrán államfő több külföldi előkelőséget is fogadott a fővárosban, köztük Boris Pistorius német védelmi minisztert, Charles Michel, az Európai Tanács elnökét és Maia Sandu moldovai elnököt. Az ország a Kijev által „a méltóság forradalmának” nevezett tömeges tüntetések és az ukrán demokratikusan megválasztott kormány fegyveres megdöntésének 10. évfordulójáról emlékezik meg, amely végül az Oroszországgal való jelenlegi konfrontációhoz vezetett.

Ez is érdekelheti:  Hatalmas alvilági fegyverarzenálra bukkant a rendőrség

Moszkva az ukrajnai konfliktust az Egyesült Államok által vezetett, Oroszország elleni proxy-háború részének minősítette, amelyben az ukránokat „ágyútöltelékként” használják. Anatolij Antonov, Moszkva washingtoni nagykövete a legutóbbi segélycsomagot „nyugtató tablettának” nevezte a Zelenszkij-kormány számára, amely egyre közelebb kerül a teljes összeomláshoz.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt képen: Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter
©Az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériumának sajtószolgálata/TASS 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük