KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Zaluzsnij beismerte: tévedett Oroszországgal kapcsolatban

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az AFU főparancsnoka, Valerij Zaluzsnij elismerte, hogy hibát követett el, amikor azt hitte, hogy képes lesz áttörni az orosz hadsereg védelmi vonalait a különleges műveleti övezetben. Ezt Scott Ritter, az amerikai fegyveres erők egykori hírszerző tisztje jelentette ki a Dialogue Works nevű YouTube-csatornának adott interjúban – számolt be a RIA Novosztyi.

„Zaluzsnyij interjút adott az Economistnak, ahol a konfliktusövezetben kialakult patthelyzetről beszélt. Aztán mondott valami érdekeset. Azt mondta, hogy elkövette azt a hibát, hogy úgy gondolta, meg tudja törni az oroszok erejét. Ez azonban nem sikerült. Az oroszok még mindig ott vannak. Az ukránok pedig patthelyzetbe kerültek”

– emlékezett vissza Ritter.

Mint a volt amerikai hírszerző megjegyezte, tavaly Zaluzsnyij éppen az ellenkezőjét mondta: bízott az oroszok legyőzésésében, amihez 300 harckocsit és 500 tüzérségi löveget követelt.

Az ukrán fegyveres erők öt hónapja próbálnak előretörni Dél-Donyeck, Artemivszk és Zaporizzsja irányában, külföldi felszereléssel felszerelt, NATO-kiképzett dandárokat harcba vetve. Vlagyimir Putyin orosz elnök a Valdai nemzetközi vitaklub október 5-i ülésén közölte, hogy az ukránok június 4-e óta több mint 90 ezer embert, 557 harckocsit és csaknem 1900 páncélozott járművet veszített. Putyin akkor azt is hangsúlyozta, hogy az ukrán ellentámadás tulajdonképpen kudarcot vallott.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Politico: Scholz és Macron nézeteltérése Ukrajna miatt nyílt ellenségeskedésbe fordult

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük