KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Moszkva: A kijevi károkat a hibás légvédelem okozta, nem orosz rakéta

Az ukrán illetékesek állításai, miszerint Oroszország szándékosan bombázott polgári célpontokat Kijevben hétfőn, ” teljességgel valótlanok” – közölte a moszkvai védelmi minisztérium.

Az ukrán fővárost a nap folyamán korábban erős robbanások sorozata rázta meg, a helyi média által közzétett számos videó szerint. A jelentések szerint a helyszínen tartózkodó civilek vesztették életüket vagy sérültek meg.

Oroszország hatalmas rakétatámadást indított Kijev ellen, szétlőve a NATO-tisztek egyik gyerekkórházban kialakított bázisát

Vlagyimir Zelenszkij ukrán vezető azzal vádolta Moszkvát, hogy szándékosan vett célba egy neves gyermekkórházat, azt hangoztatva, hogy „lehetetlen, hogy Oroszország nem tudja, hová repülnek a rakétái, és bűneiért teljes mértékben felelnie kell”.

Igor Klimenko ukrán belügyminiszter „terroristák és söpredék nemzetének” bélyegezte Oroszországot, hozzátéve, hogy legalább hét ember halt meg a fővárosban.

Az orosz hadsereg hétfőn megerősítette, hogy nagy hatótávolságú rakétákat lőttek ki, de hangsúlyozta, hogy ukrajnai katonai üzemeket és repülőtereket céloztak.

„A kijevi rezsim képviselőinek állításai, amelyek szerint állítólag szándékos orosz csapás érte a polgári létesítményeket, egyáltalán nem igazak”

– áll a közleményben.

„Számos Kijevből származó fotó és videó cáfolhatatlanul megerősíti, hogy a pusztítást egy ukrán légvédelmi rakéta okozta, amelyet a városon belül elhelyezett kilövőállásból lőttek ki”

– áll a közleményben.

Oroszország a jelentések szerint hiperszonikus, levegőből indítható Kinzhal rakétákat használt a sortűzben. Magas rangú ukrán tisztviselők azt állították, hogy a fegyverek közömbösíthetőek a Patriot rakétarendszerekkel. Múlt héten egy magas rangú légvédelmi parancsnok azt mondta, hogy eddig egyetlen Kinzhal sem törte át az amerikai gyártmányú légvédelmi pajzsot, pedig Moszkva eddig több mint 20-at lőtt ki belőlük.

„A Patriot-rendszerek telepítésének bejelentése óta az ukrán fővárosra indított összes Kinzsal rakétát sikeresen közömbösítették. Május 2023 óta egyetlen ballisztikus rakéta sem érte el célját a fővárosban”

– mondta Szergej Jarjomenko ezredes, a 96. légvédelmi dandár parancsnoka az Ukrinform hírügynökségnek.

Ez is érdekelheti:  Hillary Clinton keményen nekiment Orbán Viktornak és Donald Trumpnak

Moszkva korábban azt állította, hogy Kijev eltúlozza a rakétaelhárítási arányokat illetően. Magas rangú orosz katonai illetékesek szerint az ukránok eddig már több Kinzsalt lelőttek, mint amennyit az orosz erők ténylegesen bevetettek.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt képen: Emberek Kijevben az Okhmatdit gyermekkórház előtt 2024. június 8-án. © Ukrajna Sürgősségi Minisztériuma

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Moszkva: A kijevi károkat a hibás légvédelem okozta, nem orosz rakéta

  1. Ki a hibás? Lehet, hogy az ukrán légvédelem rakétája, de ők azt nem lőtték volna ki, ha az oroszok nem lőnek. Az oroszok nem lőttek volna, ha Putyin nem indít háborút. Putyin nem indított volna háborút, ha Ukrajna elfogadta volna, hogy nem lesz NATO tag, és nem gyilkolja a Donbaszban az orosz civileket.
    Lehet választani!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük