KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Orosz hírszerzés: Washington hatalomváltásra készül Georgiában

Az Egyesült Államok eltökélt szándéka, hogy az október 26-i parlamenti választások nyomán hatalomváltást érjen el Georgiában – közölte kedden az orosz Külső Hírszerző Szolgálat (SZVR).

Az SZVR szerint a Fehér Ház nagyszabású információs kampányt dolgozott ki a kormányzó Georgiai Álom párt lejáratására, amely azon a vádon fog alapulni, hogy Oroszország a hibás Georgia minden bajáért. Az orosz hírszerzés azt állította, az amerikai terv kulcsszerepet szán Szalome Zurabisvili elnöknek a kormányellenes érzelmek szításában.

Zurabisvili a moszkvai közlés értelmében várhatóan interjút ad majd az amerikai médiának, amelyben a kormányt fogja hibáztatni Tbiliszi EU-csatlakozási tárgyalásainak felfüggesztéséért, és figyelmeztetni fog a Moszkvához való közeledés „katasztrofális következményeire”.

Az orosz hírszerzés azt állította, hogy a georgiai ellenzéki erők már „parancsot kaptak” arra, hogy tüntetéseket tervezzenek az országban. „Faltörő kosként” Tbiliszi lakosságát fogják felhasználni, amelyet tavasszal már „bemelegítettek” a külföldi ügynökökről szóló törvény miatt megtartott kormányellenes megmozdulásokon – közölte az SZVR.

 

Kiemelt képen: a külföldről pénzelt grúz ellenzék által feltüzelt tömeg a grúz parlament épülete előtt követeli az ügynökökről szóló törvény elvetését / Fotó: Archív

 

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük