KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Oroszország hatalmas rakétatámadást indított Kijev ellen, szétlőve a NATO-tisztek egyik gyerekkórházban kialakított bázisát

Legalább 20 ember meghalt és 50 megsebesült egy Ukrajna elleni hatalmas rakétatámadásban, amely július 8-án reggel érte az országot. Az orosz rakéták eltaláltak egy kijevi gyermekkórházat is értek – erről kürtölték szét tudósításaikat a legnagyobb nyugati, úgynevezett független, objektív hírközlő szervek.

A bombázások a NATO washingtoni csúcstalálkozójának előestéjén történtek, ahol Ukrajna azt reméli, hogy hosszú távú háborús támogatást kaphat szövetségeseitől. A támadásban amerikai NATO-katonatisztek is meghaltak, azonban ezt a nyugati média nem teszi közzé, nyilván azért, mert akkor azonnal felvetődne a kérdést, mit kerestek az amerikai katonatisztek Kijevben – írja a Modern Apokrif.

A rakéták délelőtt 10 óra körül hatoltak be Ukrajna légterébe, beleértve a Kinjal rakétákat is, amelyek jelentős áldozatokat és károkat okoztak.

A hírek szerint több mint tíz robbanást lehetett hallani, azonban a világ „vezető médiumai” –  többek között a magyarországiak is – leginkább arra hegyezték ki a tudósításaikat, hogy Kijevben súlyos támadás érte az egyik gyermekkórházat. Arról azonban már nem számoltak be, hogy ez a gyermekkórház, az ukrán „népszokásoknak” megfelelően NATO és egyéb ukrán katonai vezetők elszállásolási helye volt – írja a Modern Apokrif.

A támadások következtében legalább hét ember vesztette életét, 11-en pedig megsebesültek – írták ukrán kormányzati források. Időközben ma reggel már 27 halottról és 117 sebesültről számoltak be.

Az ukránoktól már megszokhattuk, hogy civilek, ártatlanok mögött megbújva végzik gyilkos tevékenységüket, pajzsként használva a civil lakosságot. Legutóbb is ez történt, csakhogy – mint ahogyan az általában lenni szokott – a hivatalos médiaszervek minderről természetesen nagyokat hallgatnak.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

 

Kiemelt kép: Modern Apokrif

 

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük