KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Military Watch: A világ leggyorsabb repülőgépe az új Szu-57 (videó)

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az orosz Szu-57-es vadászrepülőgép az új hajtóművekkel a világ leggyorsabbja lesz, és egyszerre több paraméterben is felülmúlja majd nyugati társait – írja a Military Watch. Az amerikai F-35-össel ellentétben az orosz gép képes lesz szuperszonikus sebességgel repülni utóégető kamra használata nélkül. További előnye, hogy sokkal kisebb lesz a karbantartási igénye, és alacsony sebességen is jelentősen nő a manőverező képessége.

Az Orosz Légierő 2025-től kezdi meg az ötödik generációs Szu-57-es vadászgép továbbfejlesztett változatának alkalmazását, amelyet új AL-51F hajtóművel szerelnek fel

– írja a Military Watch.

Az új hajtóműrendszer lehetővé teszi majd, hogy a vadászgép ne csak szuperszonikus, hanem Mach kettő vagy annál nagyobb sebességgel is képes legyen utóégető kamra használata nélkül repülni, ezzel a világ leggyorsabb repülőgépe lesz. Ez a képesség lehetővé teszi a Szu-57-es számára, hogy azonnal reagáljon a fenyegetésekre és sokkal gyorsabban hajtson végre járőrözési feladatokat a hatótávolság csökkenése nélkül.

Mint a lap megjegyzi, az orosz repülőgép egyszerre több paraméterben is felülmúlja a legjobb amerikai vadászgépeket. Az új Szu-57-essel ellentétben az amerikai F-35-ös például nem képes utóégető kamra használata nélkül szuperszonikus sebességgel repülni. Ráadásul nyugati szakértők szerint az új orosz hajtómű tolóereje mintegy 8%-kal nagyobb, mint amerikai párjának, az F119-esnek. Az AL-51F jól optimalizált a lopakodásra, és a radarkeresztmetszet csökkentése érdekében fogazott szárnyakkal ellátott konvergáló és divergáló fúvókákkal rendelkezik.

„Míg a Szu-57 már most is több mint kétszer akkora hatótávolsággal rendelkezik, mint amerikai riválisai, az F-35 és az F-22, az AL-51F tovább növeli a vadászgép hatótávolságát, közel 10 százalékkal”

– teszi hozzá a Military Watch. Ugyanakkor a szakértők szerint az orosz vadászgép legfőbb előnye a sokkal alacsonyabb karbantartási igény és az alacsony sebességen való manőverezőképesség javulása lesz.

Ez is érdekelheti:  A brit hatóságok III. Károly király halálára készülnek

Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 Kiemelt kép: Szu-57-es / Fotó: printscreen

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Military Watch: A világ leggyorsabb repülőgépe az új Szu-57 (videó)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük