Megszűnt az idősáv, már mindenki vásárolhat 9 és 12 óra között

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Éjfél után megjelent a Magyar Közlönyben a veszélyhelyzet lejártával kezdődött járványügyi készültségi időszak védelmi intézkedéseiről szóló kormányrendelet, amely nem tartalmaz időkorlátot a bolti vásárlások esetén.

Megszűnt a 65 év felettiekre vonatkozó, naponta 9 és 12 óra között érvényes vásárlási idősáv a boltokban – ez derül ki a szerda éjszaka megjelent Magyar Közlönyből. Ebben szerepel a kihirdetés másnapján már érvényes kormányrendelet a járványügyi készültségi időszak védelmi intézkedéseiről. Az új rendelet előírja: a tömegközlekedési eszközön, valamint az üzletben történő vásárlás során a szájat és az orrot eltakaró eszközt (például orvosi maszk, sál, kendő) mindenkinek kötelező viselni, kivéve a hat éven aluli gyermekeknek  – írja a Magyar Nemzet.


Meghalt egy beteg, 4079-re emelkedett a fertőzöttek száma Magyarországon

Meghalt egy idős, krónikus beteg, és eggyel, 4079-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon – közölte a koronavirus.gov.hu csütörtök reggel.

A kormányzati portálon azt írták: ismét csak egy újabb magyar állampolgárnál mutattak ki koronavírus-fertőzést. Az elhunytak száma 568-ra emelkedett, 2564-en már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 947. Az aktív fertőzöttek 39 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 48 százaléka budapesti. 199 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 15-en vannak lélegeztetőgépen.

Az oldal adatai szerint 7092-en vannak hatósági házi karanténban. A mintavételek száma 245 598.

Emlékeztettek, kihirdették a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényt és kormányrendeletet, ezzel a védekezés új szakaszba lép, és a jelenlegi járványügyi helyzetnek megfelelő új intézkedések lépnek életbe.

Az oldal térképe alapján eddig Budapesten (1934) és Pest megyében (597) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Fejér (376), Komárom-Esztergom (301), Zala (261) és Csongrád-Csanád megye (117), a sor végén pedig Békés és Tolna megye áll (13).

MTI

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

One thought on “Megszűnt az idősáv, már mindenki vásárolhat 9 és 12 óra között

  1. Vajon mi lehet az oka, hogy a magyar vírulogusok szakemberek nem értik vagy nem akarják megérteni, hogy egy száj –orr maszk használata káros az emberekre! Világ szerte neves szakemberek véleményét egyszerűen ignorálják!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük