KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Megszavazta az Országgyűlés a vármegyéket és a főispánokat – Lázár nemet mondott

Lázár János, aki újra miniszterként tevékenykedik a kormányban, közösségi oldalán osztotta meg azon véleményét, miszerint nem ért egyet a vármegyék megnevezéssel és a főispáni státusz elnevezéssel sem.

Az álláspontom az elmúlt években világos volt, és nem változott: sem a kormánymegbízott, sem a megye átnevezésével nem értek egyet. Az előbbit nem szavazom meg, az Alaptörvény módosítását viszont, fenntartásaimmal együtt, kötelességem megszavazni.

A kormány az átnevezést történelmi okokra hivatkozva tartotta szükségesnek azért, hogy a jelenlegi magyar közigazgatás több szállal kötődjön a szocialista-kommunista időszak előtti magyar államigazgatás fogalmi készletéhez és ezáltal az ezeréves magyar államiság alkotmányos hagyományai e formában is továbbéljenek.

 

Kiemelt kép: Budapest, 2022. július 19.
Orbán Viktor miniszterelnök (k), Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelõs miniszterelnök-helyettes (b), Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezetõ miniszter (j2), Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezetõ miniszter (j), valamint a képviselõk szavaznak az Országgyûlés rendkívüli plenáris ülésén 2022. július 19-én. Az Országgyûlés 135 igen szavazattal, 54 nem ellenében elfogadta Magyarország 2023-as központi költségvetését.
MTI/Koszticsák Szilárd

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük