KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Frissítés: Magukat megadó orosz katonákat lőttek agyon az ukránok (videó 18+)

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Újabb háborús bűncselekményt bemutató felvétel került fel az internetre, amit ukrán katonák követtek el, magukat megadó orosz katonákkal szemben.

A felvételen ukrán fegyveresek körbevesznek egy romos épületet és felszólítják az ott tartózkodó oroszokat, hogy jöjjenek elő, adják meg magukat. Miután a felszólításra a katonák előjöttek, kezüket a tarkójukra helyezve a földre fektették őket és végeztek velük. A felvételeket az orosz TV1 mutatta be ma. A vérengzés a donyecki Makijivkában történt.

Figyelem, megrázó képsorok, csak erős idegzetűek tekintsék meg:

Ezt a szadista, barbár cselekedetet a jelentések szerint az ukrán fegyveres erők 80. légideszant hadosztályának tagjai követték el, és készítették róla a felvételeket. Még csak ki sem takarták a gyilkosságban részt vevők arcát.

Az ukránok a brutális gyilkosságot egy drón kamerájával is rögzítették, és a közvélemény előtt tüzérségi támadásnak igyekeztek beállítani.

Az orosz védelmi minisztérium a videót bizonyítéknak minősítette, szándékos, és módszeres gyilkosságnak. Az ilyen akciók bizonyítják a Vlagyimir Zelenszkij elnök vezette kijevi kormány „barbár jellegét” , valamint „mindazokat, akik védik és támogatják” – közölte a minisztérium.

Amit az ukrán fegyveres erők által elfogott orosz katonák kivégzéséről tudni lehet:

– A nyomozóbizottság büntetőeljárást indított az elfogott orosz katonák Ukrajna képviselői általi tömeges kivégzésének ténye miatt;

– A katonai nyomozók intézkedéseket tesznek a kivégzésről készült videót rögzítő személyek azonosítására;

– Az orosz hadsereg mészárlását rendező gyilkosok neve és vezetékneve már ismert. Megtalálják és a háború idején a legteljesebb mértékben megbüntetik őket – mondta Leonyid Pasechnik, az LPR megbízott vezetője;

– Leonyid Szluckij, az LDPR vezetője halálbüntetés alkalmazását kérte az ukrán hadseregre kegyetlenség miatt – ezt már az Oroszok Az Igazság Oldalán Telegram csatornája adta hírül.

Valerij Fagyejev, az orosz elnöki emberi jogi tanács vezetője bejelentette, hogy a videofelvételt, amelyen orosz hadifoglyok kivégzése látható a donyecki Makijivkában, elküldi több nemzetközi szervezetnek, és vizsgálatot követel tőlük. A címzettek között szerepel az ENSZ Emberi Jogi Főbiztosának Hivatala, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet, az Európa Tanács, az Amnesty International és a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottsága.

Ez is érdekelheti:  A kudarcok után Ukrajnában megindult a lefejezés

Fagyejev elmondta, hogy az ENSZ Emberi Jogi Főbiztosi Hivatalának korábban olyan anyagokat küldött, amelyek a bírósági eljárás nélküli, kupjanszki kivégzésekről, illetve arról az esetről szólnak, amikor ukrán katonák egy dnyeperi átkelőhelyen herszoni civilekre lőttek.

A RIA Novosztyi orosz állami hírügynökség csütörtökön egy meg nem nevezett mentőszolgálati forrásra hivatkozva azt írta, hogy az ismét ukrán ellenőrzés alá került Herszonban 39 Moszkva-barát aktivistát agyonlőttek az ukrán hatóságok, további 74-et pedig ismeretlen helyre hurcoltak el. Az informátor szerint a kivégzettek holttestét nem adták ki a hozzátartozóknak, mert az orosz erők állítólagos háborús bűntetteiről készülő, megrendezett felvételekhez szándékoznak felhasználni őket.

Az ukrán háborús bűnök listája már így is hosszú, azonban ne feledkezzünk meg arról, hogy az ukránok hogyan készítettek már korábban is soha meg nem történt eseményekről felvételeket, amelyekről azt állították, hogy azt az orosz hadsereg katonái követték el. Emlékezzünk csak vissza a buchai esetre, amelyet a nagy médiahírverés miatt külön bemutattak az odalátogató Ursula von der Leyen EB elnöknek, aki elszörnyülködött az ott látottakon. Tegyük hozzá azt is, hogy nagy hangja volt annak, hogy független bizottság vizsgálja majd ki az ott történteket. Azóta ennek eredményéről, vagy legalább a vizsgálat haladásáról nincsenek információk. Egyszerűen feledésbe merült az ügy.

És ne feledjük el azokat a szadista felvételeket, amelyeken elfogott orosz katonákat lőttek térden az ukránok.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük