KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Medvegyev Borrellnek: „Az EU vezetése által jóváhagyott terrortámadás” elkerülhetetlenül eszkalációhoz vezet”

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök nevetségessé tette Josep Borrell uniós külügyi vezetőt, miután az felszólította Moszkvát, hogy ne súlyosbítsa a konfliktust Kijevvel, miután Ukrajnát azzal vádolják, hogy dróntámadást intézett a Kreml ellen.

Borrell csütörtökön nyilatkozva megjegyezte, hogy hallotta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök cáfolatát, miszerint országa részt vett volna a szerda hajnalbab történt incidensben. „Ezt mondta Zelenszkij, és ezt kell mondanom nekem is” – jelentette ki az uniós diplomata.

Borrell felszólította Oroszországot, hogy „ne használja ezt az állítólagos támadást ürügyként a háború további eszkalálódására”, hozzátéve, hogy az EU-t aggasztja ez a lehetséges forgatókönyv.

Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese, a Twitteren úgy reagált, hogy a „kijevi hatóságok által elkövetett, az Egyesült Államok által irányított és az EU vezetése által jóváhagyott” terrortámadás elkerülhetetlenül eszkalációhoz vezet.

„Pontosan ezt akarja Washington és sok ostoba brüsszeli hülye” – állította a volt elnök.

Putyin hivatala „előre megtervezett terrorcselekménynek” és az orosz elnök elleni merényletnek minősítette az incidenst.

Medvegyev a rajtaütést követően Zelenszkij és klikkjének „fizikai eltávolítására” szólított fel, és ragaszkodott ahhoz, hogy Oroszországnak még arra sincs szüksége, hogy az ukrán elnök aláírja a feltétel nélküli megadást.

Míg orosz tisztviselők Kijevet tették felelőssé a támadásért, Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője csütörtökön azt állította, hogy az Egyesült Államokat is felelősség terheli, azt állítva, hogy Ukrajna minden döntését végső soron Washington diktálja.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 Kiemelt képen: Dmitry Medvedev ©  Sputnik / Ekaterina Shtukina

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

One thought on “Medvegyev Borrellnek: „Az EU vezetése által jóváhagyott terrortámadás” elkerülhetetlenül eszkalációhoz vezet”

  1. Biztosan találnak egy másik ukránt, aki alá tudja írni a kapitulációs okmányokat ! Vagy egy külföldit, a jelenlegi uránnak nevezett kormányból…!

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: