KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Medvegyev Borrellnek: „Az EU vezetése által jóváhagyott terrortámadás” elkerülhetetlenül eszkalációhoz vezet”

Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök nevetségessé tette Josep Borrell uniós külügyi vezetőt, miután az felszólította Moszkvát, hogy ne súlyosbítsa a konfliktust Kijevvel, miután Ukrajnát azzal vádolják, hogy dróntámadást intézett a Kreml ellen.

Borrell csütörtökön nyilatkozva megjegyezte, hogy hallotta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök cáfolatát, miszerint országa részt vett volna a szerda hajnalbab történt incidensben. „Ezt mondta Zelenszkij, és ezt kell mondanom nekem is” – jelentette ki az uniós diplomata.

Borrell felszólította Oroszországot, hogy „ne használja ezt az állítólagos támadást ürügyként a háború további eszkalálódására”, hozzátéve, hogy az EU-t aggasztja ez a lehetséges forgatókönyv.

Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese, a Twitteren úgy reagált, hogy a „kijevi hatóságok által elkövetett, az Egyesült Államok által irányított és az EU vezetése által jóváhagyott” terrortámadás elkerülhetetlenül eszkalációhoz vezet.

„Pontosan ezt akarja Washington és sok ostoba brüsszeli hülye” – állította a volt elnök.

Putyin hivatala „előre megtervezett terrorcselekménynek” és az orosz elnök elleni merényletnek minősítette az incidenst.

Medvegyev a rajtaütést követően Zelenszkij és klikkjének „fizikai eltávolítására” szólított fel, és ragaszkodott ahhoz, hogy Oroszországnak még arra sincs szüksége, hogy az ukrán elnök aláírja a feltétel nélküli megadást.

Míg orosz tisztviselők Kijevet tették felelőssé a támadásért, Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője csütörtökön azt állította, hogy az Egyesült Államokat is felelősség terheli, azt állítva, hogy Ukrajna minden döntését végső soron Washington diktálja.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 Kiemelt képen: Dmitry Medvedev ©  Sputnik / Ekaterina Shtukina

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Medvegyev Borrellnek: „Az EU vezetése által jóváhagyott terrortámadás” elkerülhetetlenül eszkalációhoz vezet”

  1. Biztosan találnak egy másik ukránt, aki alá tudja írni a kapitulációs okmányokat ! Vagy egy külföldit, a jelenlegi uránnak nevezett kormányból…!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük