KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A betiltott orosz Russia Today így tájékoztat Szijjártó Péter tegnapi kijelentéséről

Magyarország nem fogja engedni, hogy az EU szankciókat vezessen be az orosz atomenergia-iparral szemben – jelentette ki Szijjártó Péter külügyminiszter csütörtökön újságíróknak egy brüsszeli uniós miniszteri találkozót követően. Budapestre óriási nyomás nehezedik a kérdésben – magyarázta, hozzátéve, hogy ez a helyzet nem befolyásolja a nemzet álláspontját.

„Itt és most szeretném még egyszer leszögezni, hogy ez biztosan nem fog megtörténni” – mondta Szijjártó. „Magyarország nem fog [beleegyezni] semmiféle, még minimális szankcióba sem, még a minimálisba sem” – tette hozzá.

A miniszter jelezte, hogy a magyar Paksi Atomerőmű bővítése kulcsfontosságú a nemzet energiabiztonsága szempontjából. Magyarország korábban megállapodást kötött Moszkvával a létesítmény bővítéséről. Budapest blokkolni fog minden olyan kezdeményezést, amely korlátozná az Oroszországgal való együttműködést az atomenergia területén – tette hozzá.

Szijjártó szerint az orosz nukleáris iparral szembeni korlátozásokat a blokk 11. szankciócsomagjának részeként aposztrofálták, amely jelenleg az EU-ban van előkészítés alatt. A miniszter azonban rámutatott, hogy néhány más, szintén atomenergiát hasznosító uniós tagország is ellenzi az elképzelést.

Magyarország már februárban is megakadályozott egy hasonló kezdeményezést, amikor az EU elfogadta az Oroszországgal szembeni 10. szankciócsomagját az Ukrajnában zajló katonai hadjárat miatt. Szijjártó akkor azt is mondta, hogy a csomagból mindenképpen kizárnák az ország atomenergetikai ágát.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 Kiemelt képen: Szijjártó Péter külügyminiszter ©  Global Look Press / Tomas Tkacik

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük