A Nemzet Zászlója az Andrássy Úton - Drábik János gondolatai a rendezvényről

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Mayer Gábor: Omicron

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Kormányunk a nagy sikerre való tekintettel, egy héttel megtoldotta a regisztráció nélküli oltás lehetőségét. Még egy hétig állhatnak sorba azok az emberek, akik a háromból valamelyiket még nem vették föl.

Kiismerhetetlen az emberi lélek. Már túl lehetnének rajta, de visszautasították. Ismerek valakit, aki az első kettőre még hajlandó volt, de a harmadikat mereven eltartotta. A múlt héten meg sorba állt, s már benne van az is.

Mi ketten, házaspárként úgy estünk át a sorozaton, hogy telefonált a háziorvos asszisztense: ha megfelel a kínai, mehetünk. Öt perces séta tőlünk az orvosi – odaballagtunk, megkaptuk. Ugyanígy a másodikat is. Majd jött a harmadik telefon, hogy akarjuk-e a harmadikat is? Elfogadtuk. Mivel semmi mást nem tudok erről a vírusról, csak amennyit tapasztalataim összegeznek – csinált vírus, gyári portéka – eszembe se jut hosszas elmehajszolással vitatkozni az oltás mellet vagy ellen. Annyit mondtam a telefonba: napi kettőig rámegyek mindre. Évente, félévente, havonta, hetente, naponta –ahogy diktálja az aktuális tudomány. Nekünk a három oltás logisztikája háromszor öt perc oda és ugyanannyi vissza, plusz az oltás utáni kötelező pihegés. Maximum egy óra ráfordítás, és bennünk a két rizsszem, egy Pfizer. Ugyanezért tömegek állnak sorban az oltópontok előtt, s még mindig vannak számosan, akik nem engedik magukhoz a szérumot. Látszik, mekkora az a bizonytalanság, amelyik mozgat itt.

Ám, én sem érezhetem magam úgy, mint amikor sikerül valami kupacot arrébb lapátolni – mert ez a valami soha nem lesz kész, nem lesz „megcsináltan befejezve”.

Afrikából már iderepülőzött az újabb változat, mely úgy viselkedik, mint a több robbanófejes rakéta, s a híradások szerint vele szemben hajnali harmat az én három spricnim.

Ezért aztán vissza a kiinduló mezőre, fölizzik újból az oltás-vita, a fölösleges ötletelések, szedett–vedett hallomásokon alapuló, terméktelen homlokráncolások ideje, amitől csak fonnyad józan ítélő és cselekvőképességünk. Kikövezték nekünk jól a káoszhoz vezető utat.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: