Mayer Gábor: Az álmodozás vége

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Fején teli kosár tojással ment az egyszeri asszony a vásárba, közben lépésről lépésre tette egymásutánba családja eljövendő életét: eladom a tojásokat, árukon kislibákat veszek, a libákat felnevelem, s két kecskére cserélem. A kecskék szaporulatát is felnevelem, s elcserélem azokat egy üszőcskére, majd a borjával együtt egy csikóra. Juhé, csikónk lesz! – ugrott nagyot örömében, fejéről lerepült a kosár, s mind összetört a tojás.

Vannak olyan mellényúlások is, hogy az ember a gyerekei karrierjéből visszaáramló jövedelemre számít, majd se karrier, se gazdag eltartás. Ezek s hasonlók szűk körű érintettségek – országos, földrészes, egész világunkra szóló tragédiákat politikai ábrándozás gerjeszthet. Napjaink nagy politikai csalódásai Ukrajnában bontakoznak ki mindazoknak, akik nagy juhé vidámsággal számlálták elő vágyaikat: megszerezzük Ukrajnát, s ezzel beleülünk a mérhetetlenül gazdag orosz /szovjet/ orosz föld és bányavagyonba. Előzőleg elfordítjuk Fehéroroszországot és Kazahsztánt, Georgiát behúzzuk az EU-ba, azzal kinyitjuk a Kaukázust. Ukrajnából indítva harapófogóba zárjuk, és összezúzzuk az oroszok politikai, gazdasági, hadi erejét, s szétkergetjük őket zuzmót enni az Urálon túlra. Mindebbe belenyomjuk Európát – az Öreg Hölgy úgyis rossz bőrben van, két nyomorú évbe belehalnak ott az öregek, betegek, mentálisan gyengék, gyerekeket már úgysem, pláne téli fűtetlenségbe nem nemzenek – szabad lesz az út a világ színeseinek beköltöztetéséhez. Az egyedül maradt Kínát visszaszorítjuk bérmunkába, és lenyesegetjük világhódító álmait, az USA-t visszaemeljük világelső státuszába, ezzel akadálytalanul működtethetjük a pénz-szivattyúinkat szerte a világban.

 

Némiképp teljesülni látszottak a politikai álmok, hiszen mintegy előfeltételként lecserélték a V4-ek két kormányát, Lengyelországot telibe fordították az oroszokkal, s az USA-ban sikerült áterőltetni a világ legbetegebb, leghülyébb elnökének megválasztását. Mint a malomjáték stratégiai pontjait, úgy foglalták el a vén hüllő tenyeréből etetettekkel önkormányzatoktól világszervezeteken át a legkülönbözőbb kormányok, az EU vezérlőpultjáig a fontos csomópontokat, de hiába rakták körül kosarukat az összes bizottság, hivatal, csoport támaszával, csak lecsúszni látszik az a fejükről, mert a világ túlnyomó tömege nem kér a machinációikból, inkább új világrendet építene.

Közben persze mind gyakrabban merül föl az igény, hogy konkrétan nevezzük meg azokat az ismeretlen erőket, műhelyeket, családokat, multinacionális csoportokat, különböző fedőnevű, de ugyanazon gyökerű szervezeteket, melyek maguk haszna érdekében évezredek óta erőltetik ránk a minket romboló bajokat. Találjuk meg azt a szobát, melybe nyitva rálelünk a titokzatos háttérerőre, ahogy terveit szövögetve, nekünk hátat fordítva bámul ki az ablakon. Valahogy olyan ez, mint a Szent Grál, melyet szintén évezredek óta keresünk serleg, vérvonal, titkos tudás formájában, de égit megfogni földi valóságban – lehetetlen. S, ha már a Grál, mint az isteni jóság és tudás az egyik póluson, talán a nem megfogható világi gonosz ereje a másik oldalon szintén belőlünk árad, bennünk van az élő káini örökséggel, mely korokon és korszakokon át – bár új meg új arcvonásúvá változik – de örök. Bármennyire is hajlamosak lennénk filozófiai vagy ezoterikus mezőkre áttolni, mégis magunk Káinsága köré kristályosodó valamiről lehet szó.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük