KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Mayer Gábor: A vadliberális emberi arca (2017)

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Bárki hiszi, más meg nem – van nekije. Hiszen a saját eszmei és szellemi kötelékeibe csavarodott vadliberális is volt valaha tiszta tudatú gyermek, amikor még hasonlóan érzett, gondolt, nézett a világba, mint a normális ember.

Minap vallott valami ilyesmiről remegő térdekkel, izgatottságtól dadogón Olga Kálmán a saját műsorában. Egy-egy pillanatra nem a vadliberalizmus harci elefántján ülő vértes, hanem a Nagy Ő-nek valló tinilány volt. Amikor ők bakfisok voltak, a paplan titok-takarásában úgy énekelték: a keleti szélnek! A vén kori májfoltokkal lepett arcú ősz tini ezt még nem tudja, azt hiszi, róla szól a beszélgetés, de a kislányos izgalomba jött riporternő neki szegezi a kérdést: most hogy fejeznéd be? Mit? Ezt: nem lennék játéka … A kimért hanghordozású idol zavarba jön. Ő megírta ezt a szöveget, most mit akar tőle ez a késői rajongó, hol van ebben még valami forradalmi lehetőség?

 

Olga Kálmán nem engedi a kitűnő aktualitást, nekifut makacsul ismét és megint, s mert nem csörren a tantusz – csücsöri izgalommal dalra fakad, s megénekelteti az agg mestert. Nem a mondd, te kit választanál-t kéri tőle, hiszen Bródy énekelni sosem tudott, ő dalmondó ember. Ám többszöri nekifutásra is marad a semmiféle szélnek változatnál, félre söpörve az akkori keleti – mai putyini összefüggésben rejlő penge éles, mély értelmet. Olga Kálmán izeg-mozog, megmutathatta a bálványnak s ország-világnak, hogy tud ő énekelni mélyebb és magasabb hangfekvésben is, az ősz Tini pedig kifejti, mennyire boldog, hogy teljesen szabad, nem függ senkitől, míg eljönnek koncertjeire a népek. S bár Olga Kálmán dalművészetébe nem asszociált bele, kezdi ugyanazt sorolni lilában: egyre inkább úgy érzi, a pártállami idők fojtó légköre veszi körül, ezért fel kell szólalna saját fórumain. A szabadságot kell kikövetelni. Megy is, – gondolom, a fázósan savanyú Koncz Zsuzsa asszony is ott lesz, és Tini hónaljába bújva elénekli vele a mért nem hagysz már békibe világhírű eposzt.

Ez is érdekelheti:  Von der Leyen kristálytisztán megmondta, egy nép van, egy birodalom és egy vezér – a V4-nek meg vége

 

Feltételezem, október 23-án is a nekem már ne dumálj dalukkal, mennek a tüntetésre. A forradalom ünnepén mennek tüntetni azok ellen, akik állami ünnep rangjára emelték az évfordulót. Azok tüntetnek majd ünneplés helyett, kiknek apjuk, nagyapjuk, dédapjuk zsarnoksága ellen robbant ki a forradalom. Véleménynyilvánítási szabadságuk okán és jogán mennek tüntetni a maguk természetes szabadságában a szabadság ünnepe ellen, a maguk telj-uralmának elérése érdekében.

 

Tényleg: mért nem hagysz má’ békibe? Mennél mosmá elfele!

M.G. 2017. október 14.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük