KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Mayer Gábor: A hatalom szava

Mit állítok? Teszi fel állítmányra szóló kérdését a tanár/nő. Bár mostanában egyre több vadliberális magyar tanár/nő (már maga ez a pofátlan nemi megkülönböztetés is fejvesztő kekeckedésnek számít) egybehangzó véleménye szerint tilos a nyelvet tanítani. Egy nép nyelve ugyanis nem akadémiai leirat, hanem élő, állandóan változó rendszer.

Beszédhelyességi szempontok tehát nincsenek, mert minden úgy helyes, ahogy beszélnek az emberek, és ha valaki szóvá teszi, hogy még felszólító módban sem helyes a taníccsák szóhasználat, az a gyermek otthoni környezetét (szüleit, nagyszüleit, rokonait) bélyegzi meg, mintha azt mondaná: ők mind durungok, mert nem tudnak helyesen beszélni. Valósággal belegázolnak a gyermek lelkébe, ahogy leminősítik, akikre felnéz.

Az ilyesmi általában megengedhetetlen, egy esetben nem: ha a szivárványos szexualitás felől indul a bírálat. A mit állítok? – talán még fellelhető valahol egy isten háta mögötti füzes árnyékában, ahol a tanerő a mondatrészek tanításakor ezzel a kérdéssel keresteti az állítmányt.

Én azt állítom, hogy sza..k arra, mi hallható a lehallgatott anyagon – mondja a főnök, aki már a mondatrészek tanulásakor is sutyerák lehetett – akárhány nem létező diplomát talált magának időközben. Tovább figyelve politikai ívét kiviláglik, hogy bizony az első az egyenlők között nem csak a hanganyagokra sza..k, hanem úgy általában azokra az elfogadott szabályokra, melyek közös életünket irányítják – a mozgássérült parkolók és buszsávok használati rendjére is. Arra aztán pláne, mi lenne a dolga egy főpolgármesternek. Azaz ránk, a méla tömegre sza..k, akiknek nincs közünk a magunk dolgában semmihez, akiket be lehet szorítani egymás sarkát taposó értelmetlen sorokba, míg ő vigyorogva suhan el mellettünk. A vizsgálóbizottság kérdésére elcsukló indulatú kifakadása az örök SZDSZ hangja, a felháborodás robbanása, hogy itt másnak is lehet véleménye, rajtuk kívül más is tehet fel kérdéseket. A birodalmi gőg bugyog fel az ideges felcsattanásban. A mit képzelnek ezek magukról, hogyan merészelik? – arroganciája. A megkurtított idejű és jogosítványú vizsgálóbizottság így végzett teljes értékű munkát: akár a CEU felfújás, felszínre hozott megint valamit, amiről tudjuk, hogy ott munkál a mélyebb rétegekben, de szívesen elhallgatnák előlünk, miként érthető okokból a migránsok behívását sem propagálják a választásokig.

Ez is érdekelheti:  A kiátkozott Vigano érsek, a vatikáni eretnekség és mi, magyarok…

Tavasszal kitakaríthatjuk a szavazatainkkal ezen felsőbbségtudatúak nagy részét, de tudnunk kell: nem a győzelem sikere lesz az, csak a jegyünket váltjuk meg, hogy benn maradhassunk a szorítóban egy végtelen hosszúságú, szabályok nélküli öldöklő küzdelemre.

Kiemelt kép forrása: Ripost

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük