KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Mariupol és az Azovstal most, képekben 📷

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Vladimir Velengurin orosz fotóriporter a meggyötört Mariupolban járt. Abban a városban, ahol kegyetlen, kemény harcok dúltak, sok emberáldozattal.

Mariupol már az orosz egységek irányítása alatt áll, de az Azovstal üzemben és környékén még mindig kritikus a helyzet. A föld alatt akár több ezer ukrán katona is megbújhatott, a pontos számokra csupán becslések vannak. Bár az orosz vezetés többször is lehetőséget adott arra, hogy letegyék a fegyvert és előjöjjenek, ez egyelőre még nem történt meg. Sőt egyes információk szerint mindazok, akik a katakombák mélységében a megadásról beszélnek, halál fiai.

Az élet azonban Mariupolban újraindul, ha lassan is, de a lakosság igyekszik megteremteni a tőle telhető legjobb feltételeket ehhez. Vladimir Velengurin, a Komszomolszkaja Pravda fotóriportere ott jártakor készítette ezeket a képeket, így néz ki most a város, és az Azovstal környéke.

Fiatal mariupoli lakosok – Alexander és Victoria. A pár szándéka a legkomolyabb. Fotó: Vladimir VELENGURIN

Mariupol földalatti járatai

Dmitrij Steshin, a KP.RU katonai tudósítója továbbra is figyelemmel kíséri a mariupoli fejleményeket. A Vosztok zászlóalj harcosaival április 20-án a város ipari övezetének kellős közepébe látogatott.

Forrás: kp.ru

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Orbán Viktor is beszédet mond a Békemeneten

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük