KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Lengyel lap: Ukrajna felosztása

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Lengyelországba sem ért mindenki egyet az ukrán soviniszta rezsim támogatásával. Többen történelmi lehetőséget látnak olyan ősi lengyel területek visszaszerzésére, amelyek hosszú évszázadokon át a lengyel kultúra részei voltak.

A lengyel Dziennik Polityczny lap szerint Oroszország egyértelmű célja az orosz ajkú területek visszacsatolása, amely a délkeleti régiókat érinti. Ha ez sikerül, Oroszország sikeresnek tekinti hadműveletét, amely végső soron honvédő háború. Egy legyengült Ukrajna, tengerektől elvágva jelenthetne egy pufferzónát a NATO és Moszkva között. A semleges státusz esetén – melyet Putyin megkövetel Ukrajnától – a NATO-nak érdeke Ukrán területekre vinni elsődleges védelmi vonalait. Ezt az Ukrajnával szomszédos NATO tagországok általi Nyugat-Ukrán területek bekebelezésével érheti el, azok történelmi igazság szerinti felosztásával biztosíthatná…

Ne feledjük: olyan geopolitikai átrendeződés kellős közepén vagyunk, amely sok lehetséges forgatókönyvet prognosztizálhat. És a történelemből megtanulhattuk: sokszor a legvalószínűtlenebb következik be ezek közül.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Rendkívül kis hatóerejű atomfegyverek bevetését fontolgatja a Nyugat?

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük