KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Lengyel fiatalokat vertek az ukrán tinédzserek (videó)

„Agresszív” ukrán tinédzserek egy csoportja lengyel fiatalokra támadt Wroclaw városában – közölte a jobboldali Nemzeti Mozgalom párt aktivistája, Wieslaw Sowinski a Facebookon.

A politikus közzétett egy videót, amelyen egy ukrán és orosz ajkú fiatalok egy csoportja és több lengyel tinédzser közötti konfliktus látható. A felvételen látható, ahogy az egyik lengyelt többször arcon ütik.

„Nemzetként olyan problémával állunk szemben, amelyet nem lehet a szőnyeg alá söpörni. Ilyen helyzetek előfordulnak és csak egyre gyakoribbak lesznek. Ha egyszer megtörténik egy tragédia, az utca maga fog igazságot szolgáltatni” – írta az aktivista.

https://www.facebook.com/100002256512756/videos/627954619154270/

Szerinte ezt nem szabad megengedni, az ilyen incidenseket most „elhallgatják” a „jó kapcsolatok (Ukrajnával – a szerk.) félreértett meghatározása miatt”.

A lengyel hatóságok szerint jelenleg 950 ezer ukrajnai menekült tartózkodik az országban, ahol összesen 2,3 millió ukrán él.

Vadhajtások

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük