A Nemzet Zászlója az Andrássy Úton - Drábik János gondolatai a rendezvényről

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Lemondott önkormányzati képviselőségéről Bús Balázs

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
Miután Szabó Tímea, a mérhetetlen támogatottságú Párbeszéd nevű párt társelnöke a maga megszokott stílusában nekirontott Bús Balázsnak, Budapest III. kerület korábbi polgármesterének, az eddig képviselőként is tevékenykedő politikus – egyeztetve jogi szakértőkkel -, lemondott képviselői tisztéről.

Szabó Tímea az Átlátszó.hu cikke alapján azt nehezményezte, hogy Bús Balázs egyszerre önkormányzati képviselő, ugyanakkor a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) alelnöki tisztét is betölti, ami összeférhetetlen. Azzal rágalmazta meg a korábbi III. kerületi polgármestert, hogy közpénzhalmozó és így jelentős összegeket tesz zsebre, megkárosítva ezzel az óbudaiakat. Tegyük hozzá, hogy önkormányzati képviselőként a korábbi polgármester a tiszteletdíját rendszeresen a kerületi civileknek utalta át.

Miután Bús Balázs lemondását nyilvánosságra hozta közösségi oldalán, az egyébként rendkívül közönséges modorú Szabó Tímea ismét nekiesett Bús Balázsnak, mondván, hogy azért nem az NKA alelnöki tisztségétől vált meg, mert igényt tart az abból származó 1,75 millió forintos fizetésre. Szabó Tímea azt is nehezményezi, hogy Bús Balázs indul az országgyűlési választásokon, hogy parlamenti képviselőjelöltként tovább dolgozhasson az óbudaiakért. Bús Balázs egyébként a 2019-es önkormányzati választásokon csupán 417 szavazattal maradt alul a baloldallal szemben, mely baloldal azóta teljes mértékben bebizonyította alkalmatlanságát a kerület vezetésére, arról nem is beszélve, hogy milyen „praktikákat” kívánt bevetni azért, hogy az ott élőket áthintázva a Mocsáros-dűlőn lakóparkot építsen.

De gondoljunk csak a jelenlegi III. kerületi vezetés azon döntéseire, melyekkel jelentősen megnehezítették az ott élők életét. Ilyen volt például az önkormányzati lakások bérleti díjának az emelése, de ezek közé tartozott a parkolási zónák bővítése is. Ezek az intézkedések szinte rögtön azután történtek, ahogy Kiss László és társai átvették a kerületben a hatalmat. Joggal feltételezhetjük, ezek a lépések nem okoztak osztatlan sikert az ott élők körében. Éppen ezért Bús Balázs jelentős támogatással indulhat képviselőjelöltként az április 3-i választáson, ami a károgó szélsőliberális társaságnak nyilván súlyos érvágást jelent.

Bús Balázs mai közösségi bejegyzésében így fogalmaz:

Tegnap – az önkormányzati törvény értelmében – megváltam önkormányzati képviselőségemtől annak érdekében, hogy parlamenti képviselőjelöltként és óbudaiként továbbra is zavartalanul dolgozhassak a kerületiekért.

Sokan emlékeznek: 2019-ben csak 417 db szavazattal nyert velem szemben a Budapest egészében akkor még erős támogatottságot élvező baloldal. Ez akkor megerősítés is volt a további munkához. Ebben támogatást ad az a rengeteg bíztatás is, amelyet nap mint nap kapok arra, hogy folytassam a munkát az óbudaiakért. Sokan érzik magukat becsapva az elmúlt kétéves önkormányzati “munkát” megélve/elszenvedve. Már csak miattuk is folytatni kívánom azt a korábban elkezdett polgári építkezést és közösségépítést, amelynek eredményei magukért beszélnek.

Nekem továbbra is Óbuda az első!

Nemzeti InternetFigyelő (NIF) 

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: