KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Légelhárítási gyakorlat Moszkvánál – Figyelmeztetés a NATO-nak

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Ha az Egyesült Államok és a NATO támadó fegyverekkel szereli fel Ukrajnát Oroszország ellen, nagyobb tűzerejű megtorlással számolhat – közölte az orosz parlament elnöke vasárnap.

„Ha Washington és a NATO-országok olyan fegyvereket küldenek, amelyeket békés városok elleni támadásokhoz vagy földjeink megszállásának megkísérléséhez használnak fel – mint ahogyan fenyegetnek vele – megtorló intézkedéseket fognak kiváltani, erősebb fegyverek bevetésével”

– írta Vjacseszlav Vologyin a Telegram csatornán.

Az orosz törvényhozás elnöke tarthatatlannak ítélte azoknak az országoknak az érveit, amelyek szerint “az atomhatalmak sohasem használtak tömegpusztító fegyvert helyi konfliktusokban”. „Ezek a hatalmak soha nem kerültek olyan helyzetbe, hogy polgáraik biztonsága vagy területi integritásuk forogjon kockán” – figyelmeztetett.

Vologyin arra szólította fel az Egyesült Államok Kongresszusát, a német Bundestagot, a francia Nemzetgyűlést és más európai parlamenti képviselőket, hogy ismerjék fel az emberiségért viselt felelősségüket.

„Washington és Brüsszel katasztrofális háborúba taszítja a világot. Döntéseivel olyan hadműveletekre kényszerít, amelyek egészen másképpen néznek majd ki, mint amilyeneket eddig láttak, amikor csak a kijevi rezsim által használt katonai és kritikus infrastruktúrát érte támadás. Tekintettel az orosz fegyverek technikai fölényére, azoknak a nyugati politikusoknak, akik ilyen döntéseket hoznak, be kell látniuk, hogy olyan globális katasztrófát idézhetnek elő, amelybe országaik belepusztulhatnak” – írta az orosz Duma elnöke.

Moszkva térségében szombaton légvédelmi gyakorlatot tartottak S-300 rakétarendszerrel – tudatta az orosz védelmi minisztérium.

Moszkva, 2023. január 22. vasárnap (MB)

Magyar Békekör

Várjuk véleményét itt!

%d bloggers like this: