Figyelem! - Fontos nemzeti kezdeményezés az ENSZ illetékes fórumaihoz kárpátaljai honfitársaink védelmében

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Botrány robbant ki Németországban, miután Scholz úgy döntött, nem szállít tankokat az ukránoknak

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Hevs vitát váltott ki a Bundestagban Olaf Scholz német kancellár döntése, amely szerint átmenetileg nem küldenek Leopard 2 tankokat Ukrajnába – írja a Zeit. Ezért a védelmi bizottság vezetője, Marie-Agnes Strack-Zimmermann kérte Scholzot, hogy magyarázza el a döntés okait. Véleménye szerint Scholz csak nyomás alatt fog konkrét lépéseket tenni.

Strack-Zimmermann reményét fejezte ki, hogy Németország új védelmi minisztere, Boris Pistorius “kioldja a béklyót”, ami gúzsba köti a kancellárt és dönt a Leopard 2 harckocsik Ukrajnának történő szállításáról.

Leopard 2 harckocsi / fotó: flickr.com

Rolf Mützenich, a Németországi Szociáldemokrata Párt parlamenti frakcióvezetője viszont azt mondta, hogy az európai biztonságpolitika nem korlátozódhat a fegyverellátásra. Felvetette, hogy miután tankokat küldenek Ukrajnába, felmerülhet a repülőgépek és csapatok küldésének kérdése. Ugyanakkor maga a képviselő is kifejtette azon véleményét, hogy a tankokat át kell adni az ukrán fegyveres erőknek.

Bundestag-képviselő: Nem lehet háborút nyerni egy atomhatalom ellen

Niels Schmid külpolitikai házelnök megjegyezte, hogy nem Németország az egyetlen fél, mely blokkolja a Leopard 2 tankok Ukrajnába küldését. Szerinte a fegyverellátás átgondolása a partnerekkel egyeztetve történhet.

Kiemelt kép: PAP / EPA / Andreas Gora / POOL 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk véleményét itt!

%d bloggers like this: