KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Stier Gábor: Ukrajna vesztésre áll

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A külpolitikai elemző szerint a nyugati fősodorban Ukrajna győzelemre áll, a valóságban azonban egyre nehezebb helyzetben van.

Stier Gábor, a Moszkva Tér szerzője külpolitikai elemzéssel jelentkezett a Demokrata hasábjain.

„A Kreml tisztában van a győzelmi kényszerrel”

A szerző szerint „hiába mondják kezdettől fogva sokan, hogy ebben a háborúban Ukrajna nem győzhet, a morális felsőbbrendűség nyugati burkába csak lassan fészkeli be magát a realitás. Mert ha józan szemmel tekintünk a háborúra, akkor látjuk, hogy Moszkvának jóval nagyobbak a tartalékai, mint Kijevnek. Bár az orosz hadsereg nem hosszú háborúra készült, és talán ilyen heves ellenállásra sem számított, szép lassan azért alkalmazkodik az új helyzethez.

A Kreml tisztában van a győzelmi kényszerrel, így háborús üzemmódba kapcsol.

Moszkva folyamatosan javítja ki a hibákat”.

„Hiába készül ellentámadásra Ukrajna”

A külpolitikai elemző kifejtette, hogy hiába készül ellentámadásra Ukrajna is, úgy tűnik, ahhoz nincsen sem elég technikája, sem katonája. „A nyugati támogatás a jelenlegi trendek mellett csupán az elvesztett fegyverzet pótlására elég, így hiába a modernebb technika, a minőségi javulás, ez a mennyiséget hosszú távon nem ellensúlyozhatja. Ráadásul az élőerő is fogyóban van – már a 60 év fölöttieket sorozzák be –, ezt pedig a Nyugat csak úgy pótolhatná, ha közvetlenül is belépne a háborúba” – fejtette ki.

Stier leszögezte azt is: ezzel szemben az oroszok hamarosan 200.000 új katonát küldenek a frontra, és potenciálisan akár még 30 millió tartalékosuk is lehet.

Mandiner

Kiemelt kép: Fájlfotó, Soledar 2023. január 17.

Ez is érdekelheti:  A szlovák belügyminiszter szerint mégsem egyedül cselekedhetett a merénylő

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük