Figyelem! - Fontos nemzeti kezdeményezés az ENSZ illetékes fórumaihoz kárpátaljai honfitársaink védelmében

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Őrizetbe vették az ukrán miniszterhelyettest

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az ukrán korrupcióellenes hatóság (NABU) őrizetbe vette Vaszil Lozinszkijt, az közösség- és területfejlesztésért, valamint infrastruktúráért felelős minisztérium miniszterhelyettesét – számol be az Index.

Az elfogásról, valamint a politikusnál tartott házkutatásról az Ukrajinszka Pravda értesült, a hírt a hatóság, valamint az ukrán kormány berkeiből is megerősítettek. Az ukrán lap szerint a nyomozás már 2022 szeptembere óta folyik, és a miniszterhelyettest több bűncselekménnyel is gyanúsítják.

A gyanú lényege szerint a politikus visszaélt a hatalmával, és nagy mennyiségű kenőpénzt fogadott el bizonyos személyektől. 

A Ukrajinszka Pravda azt is megjegyezte, hogy tavaly november után Lozinszkij rövid ideig egy egész minisztériumot vezetett (amely akkor még csak a közösség- és területfejlesztésért felelős miinsztérium volt), miután az addigi minisztert, Olekszij Csernyisovot menesztették. Azóta az említett minisztériumot már egyesítették az infrastrukturális minisztériummal, és ennek a helyettese most Lozinszkij.

Kiemelt képen Vaszil Lozinszkij közösségfejlesztési, területi és infrastrukturális miniszterhelyettes

Várjuk véleményét itt!

%d bloggers like this: