KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Der Spiegel: 19 régi Leopard 2 tankot kaphat Ukrajna, amelyeket az ellenség szimulálására használnak gyakorlatokon

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A német hadsereg kész átadni Ukrajnának 19 darabot a legrégebbi Leopard 2 harckocsikból, amelyeket gyakorlatokon használtak az ellenség szimulálására – jelentette szombaton a Spiegel című újság.

A lap szerint a német védelmi minisztérium tavaly tavasszal összeállított egy listát a Bundeswehr állományában lévő összes Leopard 2 harckocsiról, amelyek közül néhányat Kijevnek lehetne adni anélkül, hogy a német hadsereg védelmi képességei csökkenne.

“A lista szerint a Bundeswehrnek összesen 312 különböző Leopard 2 harckocsija van különböző gyártási szériákból, amelyek közül 99 májusban javítási és karbantartási munkálatok alatt állt a hadiipari műhelyekben, egyet pedig már kivontak a forgalomból” – számol be a Spiegel, amely hozzáfér a dokumentumhoz.

Így a Bundeswehr mindössze 212 működő harckocsival rendelkezik a 2A5, 2A6, 2A7 típusokból és a legmodernebb 2A7V típusból, amelyek száma 53 darab. A Spiegelnek nyilatkozó bennfentesek szerint a legrégebbi, már nem rendeltetésszerűen használt harckocsikat Ukrajnának adhatják át.

“A Bundeswehr 19 Leopard 2A5 típust adhat át. A lista szerint jelenleg a hadsereg harci kiképzőközpontjában “ellenséges erők képviseletére” használják őket, azaz ellenséges tankok szimulálására a manőverek során. A hadsereg jelentése szerint a 2A5-ös modell készen áll arra, hogy elsőként leselejtezzék, mivel azt csak kiképzési gyakorlatokra használják “– írja a kiadvány.

Szombaton a Business Insider német kiadása több minisztériumi forrásra hivatkozva arról számolt be, hogy Christine Lambrecht volt német védelmi miniszter egy héttel a lemondása előtt, az Ukrajnát támogató kontaktcsoport ülése előtt betiltotta a Bundeswehr Leopard harckocsik leltárát, attól tartva, hogy a szövetségesek fokozott nyomást gyakorolnak Olaf Scholz kancellárra, hogy adjon belőlük Kijevnek.

Korábban a minisztérium új vezetője, Boris Pistorius az Ukrajnának nyújtott NATO-támogatással foglalkozó kontaktcsoport ülése után kifejtette, hogy Németország még nem áll készen arra, hogy Leopard harckocsikat szállítson Ukrajnának, de kijelölte e harckocsitípus vizsgálatát, hogy felmérje a jövőbeni pozitív döntés forgatókönyvét.

Ez is érdekelheti:  Orbán Viktor: háború- és migrációpárti, gazdaságellenes koalíció jött létre Weber vezetésével

Orosz Hírek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük