Figyelem! - Fontos nemzeti kezdeményezés az ENSZ illetékes fórumaihoz kárpátaljai honfitársaink védelmében

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Zárolták a francia RT számláit, leállt a hírtelevízió csatornája – megtorlásra készülnek az oroszok

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az orosz külügyminisztérium egyik forrása arra figyelmeztetett, hogy a bankszámlák befagyasztása “megtorló intézkedésekhez vezethet az Oroszországban jelenlévő francia médiával szemben”.

A RIA Novosztyi és a TASS ügynökségek egy orosz külügyminisztériumi forrásra hivatkozva kommentálták  január 21-én az RT France számláinak befagyasztásáról szóló bejelentését rámutatva arra, hogy megtorló intézkedéseket fognak alkalmazni az Oroszországban működő francia médiával szemben.
 “Az RT France számláinak zárolása megtorló intézkedésekhez fog vezetni a francia médiával szemben Oroszországban”
– mondta a forrás hozzátéve:
“Az intézkedések olyanok lesznek, hogy azokat soha nem felejtik el.”
A francia Russia Today-t az a pénzintézet értesítette a zárolásról, ahol a számlájukat kezelték, informálva őket arról, hogy a média számláját a francia pénzügyminisztérium kérésére hajtották végre, az EU kilencedik szankciós csomagjának rendelkezései nyomán.
Az RT France anyavállalatát, a TV-Novostit megcélzó intézkedés valójában veszélyezteti a csatorna szolgáltatóinak és alkalmazottainak fizetését.

Ez a döntés az Európai Unióban 2022. február 27-én elfogadott sugárzási betiltás rendelkezései utáni következő lépés volt, ami ellentmond annak az ígéretnek, amelyben akkor biztosították az üzemeltetőt, hogy ez az intézkedés semmilyen módon nem akadályozza majd az RT France újságíróit munkájuk elvégzésében. Az RT France szakszervezetei felháborodtak a döntésen és többen egy teljesen más rendszerből származó cenzúrajelenségre figyelmeztettek.

Az RT France munkatársait képviselő két szakszervezet, az Újságírók Országos Szövetsége (SNJ) és a Force Ouvrière szekciója január 20-án közös sajtóközleményt adott ki „Az RT France-nak meg kellett halnia!” címmel, reagálva a számlák befagyasztásáról szóló döntésre.

„Közel 100 alkalmazott és mintegy ötven újságíró lesz munkanélküli” – panaszkodtak, rámutatva a február 27-i európai döntés be nem tartására, amelyben akkor biztosították az orosz médiumot arról, hogy a tartalomkészítést továbbra is folytathatja.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

%d bloggers like this: