KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Lázadás tört ki Zelenszkij ellen Ukrajnában

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A The Washington Post értesülései szerint Ukrajna nagyvárosainak polgármesterei fellázadtak Volodimir Zelenszkij ellen, mivel az ukrán elnök önkényesen dönt a nyugati hatalmaktól érkezett pénzügyi támogatásról, emellett pedig gyakorlatilag katonai diktatúrát vezetett be az országban, vagyis a különböző katonai szervek döntenek olyan ügyekben, amelyek korábban civil szervekhez tartoztak, az utasítások pedig egyenesen Kijevből érkeznek.

A neves amerikai lapot szemlézve a Lenta arról ír, hogy az ukrán polgármesterek attól tartanak, hogy Zelenszkij felhagy a korábbi ígéretével, miszerint decentralizálja a hatalmat. Szerintük Kijev minden áron irányítani akarja a döntéshozás összes ágát, ők döntenek a pénzek elosztásáról, eközben pedig a kormány szándékosan gyengíti a politikai ellenfeleit.

Emellett szintén feszültséget szül, hogy a hadsereg minden tekintetben a civil döntéshozók fölé került, a katonai adminisztráció pedig egyenesen Kijevből kapja az anyagi forrásokat, vagyis Zelenszkij politikai céljait szolgálják.

Nemrég azzal kapcsolatban is érkeztek hírek, hogy az ukrán titkosszolgálaton (SBU) belül is szakadás tapasztalható. Állítólag nagymértékben kirekesztik azokat a tiszteket, akik valamilyen oroszok által elfoglalt területről menekültek el. Őket azzal vádolják, hogy az ellenség kezére hagytak jutni titkosított dokumentumokat, ezzel pedig árulást követtek el.

Origo

Ez is érdekelheti:  Irán óva inti a külföldi nemzeteket attól, hogy segítsenek Izraelnek

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük