KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az ukrán fegyveres erők tüzérségi csapást mértek a zaporozsjei atomerőműre

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az ukrán haderő egy órán belül háromszor is tüzérségi csapást mért a Zaporozsjei Atomerőműre és Energodar városra – közölte az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata.

A tüzérségi akció 2022. augusztus 5-én 16 óra 20 perc és 17 óra 24 óra között történt.

A városra 20 darab 152 mm-es kaliberű lövedéket lőttek ki,  a minisztérium hozzátette, hogy a bombázás részleges áramszünetet okozott a városban, megsérült a vízellátó rendszer, valamint a 3-as és 4-es reaktor működésében is problémákat jelentkeztek. A védelmi minisztérium tájékoztatása szerint az ukrán hadsereg 45. tüzérdandárának egyik alakulata hajtott végre a tüzérségi támadást a Kijev által ellenőrzött Kremencsug-tározó túlpartján fekvő Marganets falu közelében lévő lőállásokból.

Az ukrán fegyveres erők akciói következtében a zaporozsjei atomerőműben tűz ütött ki a hidrogénvezetéken, amelyet a mentőszolgálatok sikeresen eloltottak.

„Szerencsére az ukrán lövedékek nem találták el a közeli olaj- és fűtőolaj-létesítményeket és az oxigénállomást sem, így Európa legnagyobb atomerőművében nem keletkezett nagyobb tűz és sugárzás sem” – jegyezte meg a minisztérium.

„Felszólítjuk a nemzetközi szervezeteket, hogy ítéljék el a Zelenszkij-rezsim bűncselekményeit, amely nukleáris terrorcselekményeket hajt végre. Az atomerőműnél történő további provokációk esetén az atomerőmű munkájának megzavarásáért minden felelősség teljes mértékben a kijevi rezsimre hárul”

hangsúlyozta az orosz védelmi minisztérium.

 

Kiemelt kép: RIA Novosty

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: