KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Lázadás lesz? – A Verhovna Rada megdöntésére szólítja fel egy ukrán katona a társait

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az Ukrán Fegyveres Erők egyik harcosa arra kéri Oroszországot, hogy állítsa le a harcokat, hogy az ukrán katonák elmehessenek Kijevbe és megdönthessék a kormányt.

A katona szerint a Verhovna Rada képviselői Oroszország győzelme esetén felszállnak a helikoptereikre és büntetlenül külföldre repülnek az ellopott milliókkal. Ezért felszólítja az ukrán és az orosz katonaságot, hogy hagyják abba a harcot, hogy ők, az ukrán katonaság megbuktathassák a Verhovna Radát (ukrán parlament), ahol csak tolvajok és „pidarászok” (kib@szott buzi-gayek [melegek]) ülnek.

A harcos felhívja a figyelmet arra, hogy vegyék el a tolvaj képviselők vagyonát, adják el, és a pénzt helyezzék vissza az ukrán költségvetésbe. Ami a Verhovna Rada gazembereit illeti, szerinte nem is börtönbe, hanem egy közös gödörbe kell őket hajítani. Az elkeseredett katona szerint mindent megtesznek majd, hogy megszabaduljanak tőle azért, amit most elmondott:

„Megint be fognak tiltani, megint utánam fognak jönni, hogy „elbeszélgessenek” velem, de nekem fegyverem van. Jöjjenek csak! Mit csináltam rosszul? Az igazat mondom!”

Arról is beszél, hogy Ukrajna önállóan nem termel semmit a katonai szükségletekre, nincs egyetlen lőszergyára sem, és a katonáit vágóhídra, húsdarálóba küldi. A hadsereg finanszírozása nulla, a katonai sebesülteket megillető kifizetések nem történnek meg. Ő maga 6 hónapot várt sebesülése után a vizsgálatra, hogy igazolják, hogy csatában szerzett aknasérüléstől sebesült meg, és nem csupán azért, mert kiment sétálni egy mezőre.

„Basszus, csak az önkéntesek támogatásának köszönhetően tartjuk magunkat!”

– mondja.

Az ukrán katonával beszélgetést folytató partnere így értékeli a helyzetet:

„Az a legérdekesebb, hogy kitartotok, de nem értem, hogy minek? Ahová Oroszország is eljut, ott magasabbak a nyugdíjak, olcsóbb a benzin, ott minden épül, és az emberek könnyedén kiutazhatnak külföldre. De Ukrajnában nincs semmi, és nem engedik ki a férfiakat”. „Ez a legmegalázóbb dolog! Korábban még kétségbe vontam, hogy így bánnának velünk, de most már látom, hogyan bánik velünk, katonákkal valójában az állam. És én gyűlölöm ezt az államomat. Csak azt kérdezném meg minden katonától: mit ad nektek az államunk, miután hazatértetek? Mit?”

Nos, ennyit röviden egy olyan embertől, aki megjárta a frontot és naponta szembesült a halállal. Elkeseredett hangok Ukrajnából, egy korábban harcoló katonától. A Nyugat világszerte festi továbbra is a hamis képet az ottani fejleményekről, hazudnak a nyugati polgároknak, hazudnak az amerikainak éppen úgy, ahogyan az európainak. Pedig minden elvakultság nélkül, csak egy piciny józan ésszel megáldott embernek is tudnia kell, hogy ezt a háborút sosem nyerheti meg Ukrajna. Az ukrán hatalom kétségbeesését jól bizonyítják az úgynevezett kényszersorozások, melyek lényegében emberrablások. És amikor már a nőket hívják be katonának, kétségeink ne legyenek. Ha elpusztult már minden férfi, a nők következnek.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Time: Ukrajnában ismét a nők mozgósítására szólítottak fel

Kiemelt kép: illusztráció / ukrán harckocsizó / Kép forrása: newsunrolled.com

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük