KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A török parlament betiltotta a Coca-Colát

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A vállalat a török országgyűlés elnöksége szerint támogatja Izraelt, így termékei lekerülnek az itallapról a törvényhozás épületeiben. A finn „vér Pepsi” után itt a „gyilkos Coke”.

Furcsa reggeli élményben volt része azoknak a török képviselőknek, akik a péksüteményük mellé egy Coke-ot rendeltek volna a törvényhozás épületében. Az itallapról ugyanis lekerültek a Coca-Cola termékei.

 A szituáció kísértetiesen hasonlít arra, amikor szeptemberben a finn parlament oroszországi kereskedelmi tevékenységének folytatása miatt a Pepsit száműzte a honatyák/honanyák környezetéből, nemes egyszerűséggel „vér Pepsi” néven emlegetve az italt.

 A Coca-Cola sorsát a Nestlé instant kávékkal együtt a török házelnök, Numan Kurtulmus intézte el egy tollvonással.

Döntése hátterében az áll, hogy a két vállalat „támogatja a palesztinok elleni izraeli agressziót”, bár azt eddig senki nem részletezte, hogy pontosan milyen módon zajlik ez a támogatás.

A török parlament lépése valószínűleg nem fogja földhöz vágni egy céget sem, a történet érdekességét inkább az adja, hogy ez az első kormánylépés globális márkák ellen az izraeli háború kapcsán.

Mandiner

Ez is érdekelheti:  Sulyok Tamás szerint őt minden Magyarországhoz és a magyarságához köti

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük