KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Lavrov: Mindenki békét akar, csak az a kérdés, hogy milyet

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az ukrajnai konfliktusnak mindenki véget akar vetni, csak éppen más-más célból. Oroszország célja biztonságának szavatolása, a Nyugaté viszont, hogy megőrizze hegemóniáját a világ felett – foglalta össze a Magyar Békekör tudósítója annak az interjúnak a lényegét, amelyet Szergej Lavrov orosz külügyminiszter adott az orosz televíziónak csütörtökön.

Oroszország azt a célt tűzte maga elé, hogy a nemzet biztonságban élhessen, beleértve a külhoni oroszságot is, megőrizhesse kultúráját, hiszen a kijevi junta, a Nyugat beleegyezésével évek óta megfosztotta az ukrajnai oroszokat mindentől, ami orosz – tudatta.

Lavrov azt üzente azoknak, akik azonnali tűzszünetet és békét akarnak, hogy akkor kellett volna cselekedniük, amikor megvolt rá a lehetőség: a tavaly márciusi orosz-ukrán béketárgyaláskor. Politikai megoldás helyett a Nyugat arra utasította Kijevet, hogy vessen véget a tárgyalásnak, és vegyen irányt Oroszország legyőzésére.  A Nyugat Ukrajnával akarja megvédetni világuralmát, ezért fegyverzi és pénzeli.

Az orosz külügyminiszter szerint a Nyugat már kiszemelte magának a „következő Ukrajnát”, Moldovát. Maia Sandu moldovai elnök be akarja léptetni országát a NATO-ba, és kész Moldovát Romániához csatolni.

A román állampolgárságú Sandut a nyugatiak állították az ország élére, korántsem szabad és demokratikus módszerekkel, hogy egyesüljön Romániával, és a NATO tagjává váljon. Ő pedig jelezte, hogy mindenre kész. Moldova egyike azoknak az országoknak, amelyeket a Nyugat Oroszország ellen akar fordítani – mondta Lavrov.

„Éket akarnak verni közénk és a volt szovjet tagköztársaságok közé, szankciókkal fenyegetik őket, meggyőzik őket arról, hogy minden velünk való együttműködést le kell állítani, és minden kapcsolatot meg kell szakítani. Az oroszgyűlölők úgy döntöttek, hogy kitörlik Oroszország nevét a világpolitikai térképről. Ezek nem szavak, nem propaganda, nem szóbeszéd, hanem kapcsolatainkra jellemző valóság. Az Egyesült Államok nem titkoltan stratégiai vereséget akar mérni Oroszországra Ukrajnában” – jelentette ki Anatolij Antonov, washingtoni orosz nagykövet az orosz TV-nek adott másik interjúban.

Ez is érdekelheti:  Foci EB: Többezer magyar szurkoló érkezett együtt vonulva a stuttgarti stadionhoz (videó)

Az orosz fegyveres erők harci robotot, és erős páncéltörő fegyverzetet telepítettek Donbászba a Kijevnek szállított nyugati tankok megsemmisítésére. A Marker robot platformok érkezéséről, a hadviselés algoritmusainak teszteléséről, és a célképek letöltéséről Dmitrij Rogozin, Oroszország volt űrfőnöke, a Tsar Wolves kutató-műszaki központjának vezetője számolt be csütörtökön Moszkvában.+++

 

Moszkva, 2023. február 2. csütörtök (MB)

Kiadta: Magyar Békekör

Kiemelt képen: Szergej Lavrov orosz külügyminiszter

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük