A Nemzet Zászlója az Andrássy Úton - Drábik János gondolatai a rendezvényről

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Lavrov: a nyugati országok közvetlen részvevői az Oroszország elleni háborúnak

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A nyugati országok közvetlen résztvevői az Oroszország elleni háborúnak – mondta Szergej Lavrov külügyminiszter a Prensa Latina kubai hírügynökségnek adott interjúban.

“Nem tűrhetjük tovább a Nyugat politikáját, amely ismét úgy döntött, hogy a náci elméletet és gyakorlatot választja, hogy ezúttal hibrid háborút hirdessen az Oroszországi Föderáció ellen. Ezt az ukrán hadsereg keze által, a kijevi rezsim parancsára vívják” 

– mondta.

Lavrov szerint az ukrán vezetők maguk is elismerik, hogy veszítenének a fegyverek folyamatos Ukrajnába szállítása nélkül.

“EZ EGY JELLEGZETES BEISMERÉS. EZ CSAK EGYET JELENT: A NYUGAT KÖZVETLEN RÉSZESE ENNEK A HÁBORÚNAK. ENÉLKÜL MÁR RÉGEN VÉGET ÉRT VOLNA, ÉS LEHETŐVÉ TETTE VOLNA AZOKNAK A FENYEGETÉSEKNEK A FELSZÁMOLÁSÁT, AMELYEK A 2014-ES PUCCS UTÁN AZ UKRAJNÁNAK NEVEZETT ORSZÁG TELJES OROSZAJKÚ LAKOSSÁGA FELETT “LEBEGNEK”” – MUTATOTT RÁ A KÜLÜGYMINISZTER.

Lavrov megismételte, hogy Ukrajnában betiltották az orosz nyelvű oktatást, a nyelv használatát még a mindennapi életben is, nem beszélve a tömegtájékoztatási eszközök bezárásáról.

“Ezt a rendszert a Nyugat nemcsak arra használta fel, hogy elpusztítson mindent, ami orosz, ami mindig, a történelem során ezeken a földeken, a modern Ukrajnában létezett, hanem arra is, hogy közvetlen fenyegetést hozzon létre az Oroszországi Föderáció biztonságára az ország területén, beleértve az Észak-atlanti Szövetség katonai bázisainak és más infrastruktúrájának létrehozását”

– hangsúlyozta Lavrov.

“NEM VOLT MÁS LEHETŐSÉGÜNK, MIUTÁN MINDEN KÍSÉRLETÜNK, HOGY POLITIKAI RENDEZÉST ÉRJÜNK EL A MINSZKI MEGÁLLAPODÁSOK VÉGREHAJTÁSÁVAL, MAJD 2021 DECEMBERÉBEN AZ EGYESÜLT ÁLLAMOKKAL ÉS A NATO-VAL VALÓ KÖLCSÖNÖS GARANCIÁK, EGYENLŐ ÉS OSZTHATATLAN BIZTONSÁGRÓL SZÓLÓ MEGÁLLAPODÁS KOORDINÁLÁSÁVAL, ELUTASÍTÁSRA KERÜLT” – TETTE HOZZÁ.

“Bárki, akit érdekel, mi folyik itt, és aki egy kicsit is objektív, az tökéletesen tudja, miről van szó. A mi esetünkben nincs semmi rejtegetnivalónk. Mi az országunk biztonsági feltételeiért harcolunk” – mutatott rá a miniszter.

“AZ ELMÚLT 30 ÉVBEN EZEKET A NYUGAT, KÜLÖNÖSEN AZ EGYESÜLT ÁLLAMOK KÖVETKEZETESEN TÖNKRETETTE, ÉS TÖNKRETETTE A STRATÉGIAI STABILITÁSI PÁLYÁN KÖTÖTT ÖSSZES SZERZŐDÉST. A KÜLÖNLEGES KATONAI MŰVELETBEN AZOKNAK AZ EMBEREKNEK A SORSÁÉRT HARCOLUNK, AKIKET A KIJEVI REZSIM NYILVÁNOSAN MEGFENYEGETETT, HOGY ELPUSZTÍT, ÉS TERRORISTÁKNAK NYILVÁNÍTOTT” – MONDTA LAVROV.

Lavrov hangsúlyozta, hogy Oroszország az ENSZ Alapokmányával és a nemzetközi egyezményekkel teljes összhangban védi ezeknek az embereknek a jövőjét és jogait, hogy eldönthessék, hogyan akarnak tovább élni azon a földön, amely évszázadok óta az őseiké volt.

Megismételte, hogy ilyen önrendelkezésre már 2014-ben sor került a Krímben, 2022-ben pedig a donyecki és a luganszki népköztársaságok, valamint a zaporozsjei és a herszoni területek is megválasztották a jövőjüket.

“EZ EGY OLYAN VALÓSÁG, AMELYET SENKI SEM SÖPÖRHET FÉLRE” – ÖSSZEGZETT.

Orosz Hírek

2 thoughts on “Lavrov: a nyugati országok közvetlen részvevői az Oroszország elleni háborúnak

  1. Helyesen: „… közvetlen résztvevői …”. Egyre több a helyesírási hiba a cikkekben. Mit tanítanak mostanság az oktatásban magyarnyelv gyanánt?

  2. Igaza van Margitnak. És nem csak helyesírási hibák vannak, hanem átfésületlen mondatok, hiányzó vagy fölösleges szavak. Ha nincs pénz/idő egy korrektorra/revizorra, a cikkíró fordítson nagyobb figyelmet az írásaira. Mert egyébként qrva jók vagytok!

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: