KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Lavrov: a Nyugat és Oroszország közötti konfrontáció “totális háborúra” emlékeztet

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A nyugati nemzetek és Oroszország közötti konfrontáció “totális háborúra” emlékeztet – jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter pénteken az orosz régiók vezetőivel tartott találkozón.

Az orosz társadalom és a főbb politikai erők támogatják a kormány döntését, hogy szembenézzenek ezzel a kihívással – tette hozzá.

A nyugati nemzetek “megduplázzák, megháromszorozzák és megnégyszerezik a nemzetünk elrettentésére irányuló erőfeszítéseiket. Eszközök széles skáláját használják, az egyoldalú gazdasági szankcióktól kezdve a globális médiában megjelenő teljesen megtévesztő propagandáig” – mondta Lavrov, megjegyezve, hogy “az alacsony szintű ruszofóbia, amelyet legmélyebb sajnálatunkra számos kormány támogat, soha nem látott szintre emelkedett”.

“A Nyugat totális háborút hirdetett ellenünk, az egész orosz világ ellen. Ezt a tényt ma már senki sem titkolja” – jelentette ki Lavrov.

Az “eltörlés kultúra”, amely mindent célba vesz, ami a nemzetünkkel kapcsolatos, abszurddá vált.

Oroszország a nyomásra “minden egészséges hazafias erő” összefogásával reagált – mondta a külügyminiszter.

Lavrov azt is megjegyezte, hogy a válság rávilágított a 30 évvel ezelőtt, a Szovjetunió összeomlása után Oroszországnak tett ígéretek valódi természetére. “Most már látjuk, hogy mennyit ér az egyetemes értékekről és az arról szóló összes beszéd, hogy Európát közös otthonná kell alakítani az Atlanti-óceántól a Csendes-óceánig”. Senkinek nem lehetnek illúziói az USA és szövetségesei Oroszországgal szembeni hozzáállásával kapcsolatban – tette hozzá.

A magas rangú diplomata a külügyminisztériumi tanács ülésén beszélt, amelynek tagja az összes orosz regionális vezető. A tanácsadó testület rendszeresen összeül, hogy megvitassa, miként segíthetné a diplomáciai testület az ország különböző részeit. Külügyminiszterként Lavrov elnököl a tanácsban.

Orosz Hírek

Ez is érdekelheti:  Irán óva inti a külföldi nemzeteket attól, hogy segítsenek Izraelnek

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük