KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kovács Zoltán: Orbán Viktor egyáltalán nem célzott Magyarország uniós kilépésére

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Orbán Viktor miniszterelnök nem célzott évértékelő beszédében Magyarország kilépésére az Európai Unióból, ahogy azt a dpa német hírügynökség híradásának címében állította – szögezte le Kovács Zoltán, Magyarország kormányzati kommunikációért felelős államtitkára az államtitkárság honlapjára írt nyilatkozatában, amelyet Twitteren is közzétett.

„Jóllehet a miniszterelnök kitért a Magyarország és az Európai Unió kapcsolatában lévő kihívásokra, nyilvánvalóan nem mondta azt, amit a dpa német hírügynökség címe állít”

– szögezte le az államtitkár, hozzátéve, hogy a legjobb bizonyíték erre magának a miniszterelnöknek a beszéde, amelyből több helyen idézett is.

„A legfontosabb az, hogy együtt akarunk-e maradni. Különösen itt, Európában, mert az Európai Uniónak csak akkor van jövője, ha az egyre növekvő kulturális elidegenedés ellenére is együtt tudunk maradni. A magunk részéről mi egyben akarjuk tartani az Európai Uniót. Ezért többször is tettünk tolerancia-ajánlatot Brüsszelnek és Berlinnek is” – idézte Kovács Zoltán a miniszterelnök szavait.

Az államtitkár aláhúzta, hogy beszédében Orbán Viktor annyit mondott: Budapest nem várja Brüsszeltől, hogy átvegye a magyar migránspolitikát, a magyar családpolitikát vagy a magyar kül- és nemzetpolitikát, „de ők sem követelhetik tőlünk azt, hogy átvegyük az övéket”.

„Nincs más megoldás, csak a tolerancia. Csak így találhatunk közös utat, márpedig az uniónak is előre kell mennie, nem hátra” – idézte továbbá az államtitkár Orbán Viktort.

Kovács Zoltán kijelentette: a beszédből kiderül, hogy – ellentétben a dpa címével – Orbán Viktor az EU egyben maradását hangsúlyozta, valamint kiemeli a nyugati és a közép-európai tagországok egymás iránti toleranciájának fontosságát. Hozzátette, hogy Orbán Viktor már korábban is több alkalommal aláhúzta, Magyarország az EU egyben maradását és a tagországok közös jövőjét hangsúlyozta.

„Akkor miért jelentkeztek a dpa szerkesztői ilyen szenzációhajhász és nevetséges címmel? Mert így működik Németország fake news-gyára”

– fogalmazott az államtitkár, aki szerint a helyes cím az lett volna, hogy „Orbán azt mondja, az EU-nak csak akkor van jövője, ha együtt maradunk”.

MTI

Kiemelt kép: Hír Tv

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: