VEGYI FEGYVERT VETETTEK BE AZ UKRÁNOK

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Dr. Polgárdy Géza: Akik szankciókat alkalmaztak Oroszországgal szemben: jól lábon lőtték magukat!

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Tény és való, de van néhány (nem sok) ország a Földön, amelyeknek mindene van, de legalábbis alig valami, ami náluk hiánycikk. Ilyen, a világon mindennel rendelkező ország például Oroszország! Éppen ezért mindig jót mulatok, amikor időről-időre valakiknek azon ötlete támad, hogy Oroszországot kereskedelmi szankciókkal sújtsák, azaz ezzel kényszerítsék rá erre, meg arra!

De hát jóemberek! Ha valamit el akartok érni, akkor ez egy teljesen alkalmatlan eszköz az eredmény elérésére! Jobb híján nekem az jut eszembe, amikor valaki vasvillával akar szilvát aszalni! Holt biztos, hogy nem fog sikerülni, mert az eszköz alkalmatlan a siker elérésére!

Hogyan? Szóval kis országokat lehet kereskedelmi embargókkal ijesztegetni, de nagy országokat, – mint Oroszország – teljesen felesleges! Mert nem ijednek meg, mert mindenük van, így nem gazolnak be az embargóktól, hiába próbálják ezzel fenyegetni őket!

Jól emlékezhetünk például e hó, (azaz február) 7-én az ENSZ Biztonsági Tanácsának ülésére, amikor Washington és szövetségesei között egyfelől, míg Oroszország és Kína között másfelől parázs vita alakult ki a szervezet által kirótt szankciókról.

Ami tény: az energetikai és gazdasági függés miatt Európa államai jobban megszenvedték az Oroszország ellen bevezetett szankciókat, mint maga a szankcionált fél. Ezt hívják felénk úgy, hogy a túlzottan nagy arcú országok mintha lábon lőtték volna magukat! Fáj, fiúkák?

A szerző nyugd. jogász, közgazdász, szociológus, de aktív közíró

Forrás: Polgárdy Géza Blogja

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk véleményét itt!

%d bloggers like this: