KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Körözik az orosz blogger meggyilkolásával gyanúsított nőt

Körözési listára került Darja Trepova, a vasárnapi szentpétervári robbantásos merénylet gyanúsítottja, aki minden valószínűség szerint megölte Vlagyimir Tatarszkij neves háborús bloggert – közölte az orosz belügyminisztérium.

Tatarszkij (valódi nevén Makszim Fomin) éppen rajongóinak tartott egy rendezvényt egy kávézóban a város történelmi központjában, amikor felrobbant a bomba, amely megölte őt, és több mint 30 embert sebesített meg. A volt donbásszi harcos Tatarszkij a Telegram-csatornáján folyamatosan tudósított az orosz-ukrán fegyveres konfliktusról.

A rendőrség szerint Trepova 26 éves. A média arról számolt be, hogy a biztonsági erők házkutatást tartottak a nő szentpétervári lakásában.

Több szemtanú is elmondta az orosz médiának, hogy egy fiatal nő, aki Tatarszkij rendezvényének egyik vendége volt, nem sokkal a robbanás előtt egy figurát adott neki ajándékba.

Egy orosz háborús bloggert ölt meg a szentpétervári robbanás – amit eddig tudni lehet (videóval)

Trepova barátai a hírügynökségeknek elmondták, hogy orvostanhallgató volt, és több munkahelyen dolgozott, többek között tervezőként és adminisztrátorként egy üzletben. Egy ismerőse elmondta az újságíróknak, hogy Trepova azután hagyta el Oroszországot, hogy Moszkva tavaly megkezdte katonai műveletét Ukrajnában, és több hónapot töltött Grúziában, mielőtt visszatért Oroszországba. Egy másik ismerőse szerint Trepova a múlt hónapban, azt mondta neki, hogy tervei szerint elhagyja Oroszországot, és Törökországon keresztül Ukrajnába utazik.

Az RBK hírügynökség egy rendőrségi forrásra hivatkozva azt állította, hogy Trepova üzeneteket váltott Tatarskijjal, és részt vett más rendezvényeken is, amelyeken a férfi is részt vett. A forrás szerint a nyomozók „nem tartják kizárhatónak”, hogy Trepova nem tudta, hogy a Tatarskynak adott figura egy bomba.

A forrás szerint Trepovát 2022-ben már egyszer őrizetbe vették egy szentpétervári tüntetésen, amelyet az orosz katonai művelet ellen szerveztek, és tíz napig közigazgatási őrizetben volt.

Ez is érdekelheti:  Nem enged a kánikula, megdőlhet ma a melegrekord

Frissítés:

A nyomozóbizottság bejelentette Daria Trepova letartóztatását, akit azzal gyanúsítanak, hogy részt vett a szentpétervári terrortámadásban.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt képen: Darja Trepova / Fotó: közösségi média

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük