KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Kivégeztek egy gyilkost Oklahoma államban, aki – szerinte – nem volt felelős a gyilkosságokért

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Halálos ítéletet hajtottak végre Oklahoma államban egy több mint két évtizede történt kettős gyilkosság elkövetőjén, egy 41 éves férfin.

Michael DeWayne Smith esetében halálos injekcióval hajtották végre a legsúlyosabb ítéletet Oklahoma állam büntetésvégrehajtási intézményében, miután szerdán a büntetőügyi fellebbezési bíróság elutasította az elítélt negyedik kegyelmi kérvényét is.

A két áldozat egyikének családtagjai a helyszínen voltak, amikor rokonuk gyilkosa tettéért életével fizetett.

Michael DeWayne Smith a márciusban tartott kegyelmi meghallgatáson bocsánatot kért az áldozatok családtagjaitól, és azt hangoztatta, hogy nem felelős a gyilkosságokért, úgy fogalmazott, hogy kábítószer hatása alatt állt, amikor tetteit elkövette. Ügyvédei szintén beszámíthatatlanságára hivatkoztak.

Az ügyészek ezzel szemben arra hívták fel a figyelmet, hogy a gyilkosságok elkövetése idején az akkor 20 év körüli férfi egy banda könyörtelen tagja volt, és megtorlásként ölt. Az egyik áldozatával azért végzett, mert azt gondolta róla, hogy annak fia információkat adott át a rendőrségnek a hollétével kapcsolatban. Vallomása szerint a másik áldozatot, egy bolti eladót azért ölte meg, mert szerinte tiszteletlenül nyilatkozott a bandájáról egy interjúban.

Michael DeWayne Smith volt idén az első, akin Oklahomában halálos ítéletet hajtottak végre. 2021 óta, amikor Oklahoma ismét gyakorlattá tette a halálos ítéletet, ő volt a tizenkettedik elítélt, akit kivégeztek.

 

Kiemelt képen: a többszörös gyilkos, Michael DeWayne Smith

Ez is érdekelheti:  Putyin: Az orosz-kínai kapcsolatok nem jelentenek veszélyt más nemzetekre

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük