KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kiss László III. kerületi polgármester korábbi ígéretét megszegve, nem engedi felszólalni Bús Balázst

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az önkormányzati képviselőségéről lemondott Bús Balázst nem engedi a mai képviselőtestületi ülésen napirend előtt felszólalni Kiss László III. kerületi DK-s polgármester annak ellenére, hogy erre írásban ígéretet tett – írja ma reggeli közösségi bejegyzésében a volt fideszes polgármester.

Bús Balázs ezt úgy értékeli, hogy a jelenlegi balliberális kerületi vezetés fél politikai jelenlététől.

Bús Balázs a következőket írta:
Tegnapelőtt lemondtam kerületi képviselői mandátumomról.
Kiss László polgármestertől lemondó levelemben kértem, hogy a mai testületi ülés napirendi pontjainak tárgyalása előtt szót kaphassak. Erre írásban ígéretet tett.
A mai nap ígéretet meghazudtolva a napirend előtti hozzászólást nem biztosította. Látható, hogy mennyire félnek a politikai jelenlétemtől. Ha tudnának elnémítanának és megfojtanának minden ellentétes véleményt.
Itt olvashatjátok azt a beszédet, aminek elmondását a polgármester és a baloldali Mocsár-koalíció félelmében megtagadott tőlem:

Tisztelt Képviselőtestület! Kedves Óbudaiak!

Tegnapelőtt lemondtam önkormányzati képviselői mandátumomról. Kiderült ugyanis, hogy a Nemzeti Kulturális Alapnál történő megbízatásom és képviselői mandátumom az önkormányzati tv alapján összeférhetetlen.

1998 óta lehettem Óbuda képviselője. Köszönöm mindenkinek, aki ebben és minden kerületi munkámban segített.

Megtisztelő volt helyi képviselőként, alpolgármesterként majd polgármesterként a kerületiekért dolgozni, fejlesztéseket megvalósítani. Hálás vagyok ezért a Jóistennek, egykori munkatársaimnak, családomnak és annak a nagy óbudai közösségnek, mely még két éve is nagy arányú támogatásáról biztosított.

Tisztelt Képviselőtársaim! Kedves Óbudaiak!

Háromszor nyertem közvetlen választást polgármesterként. Elmondhatom, hogy a győzelmeinkkel korábban azok is nyertek, akik nem ránk szavaztak, ahogy sajnos 2 éve azok is vesztesei a kerületnek, akik önöket itt, az asztal másik oldalán támogatták. Sokan bánják már a 2019-es szavazatukat, de szerencsére áprilisban helyre lehet hozni ezt a malőrt.

Sajnálom, hogy 2019 óta javaslatainkat, kezdeményezéseinket jóformán szó nélkül lesöpörték az asztalról, és érdemben nem vették figyelembe a kerület felének támogatását élvező képviselőcsoport álláspontját. A bizottsági munkában, felügyelőbizottságokban az ellenzék ellenőrzési funkcióit folyamatosan számolják fel, szüntetik meg. Mi, a korábbi időszakban, egy 3 tagú felügyelőbizottságban 2 helyet biztosítottunk az ellenzéknek, önök a 3 főből csak 1-et, nehogy az ellenzék valódi ellenőrzési funkcióját betölthesse. Már csak ez elég ok egy óbudainak, hogy április 3-án rám szavazzanak az országgyűlési választáson és nem az Önök képviselőjére.

Ez is érdekelheti:  Foci EB: Többezer magyar szurkoló érkezett együtt vonulva a stuttgarti stadionhoz (videó)

Tisztelt Képviselőtársaim! Kedves Óbudaiak!

Képviselőségemért kapott eddigi tiszteletdíjam teljes összegét minden hónapban kerületi civil szervezetek részére juttattam el.

A két munka összeférhetetlenségének számomra is egyértelművé válásakor érdemben egyetlen dolgot mérlegeltem: hogyan tudok továbbra is a lehető legjobban segíteni a kerületieknek. Helyi önkormányzati ellenzéki képviselőként, vagy a Nemzeti Kulturális Alap alelnökként. Az önök tevékenységét elszenvedve, azt gondolom, hogy most nem helyi képviselőként lehetséges ez. Mit tehet egy ellenzéki képviselő akkor, amikor folyamatosan semmibe veszik a véleményét, jobbító javaslatát?

Erre egy példát külön hadd említsek: a helyi közpénzből fenntartott Óbuda újságból ki lettem tiltva, ahol Szabó Tímea – a polgármester közreműködésével – két hetente terjeszthet rólam hazugságokat, úgy, hogy érdemben nem reagálhatok. Óbudán 98-tól 2006-ig voltam már ellenzéki képviselő, de az akkori baloldali többség figyelembe vette a javaslatainkat, volt érdemi együttműködés, lehetett értelmesen itt dolgozni. De az akkor még baloldal volt.

Hogy miért az NKA-t választottam? Ezért. Tájékoztatni szeretném önöket, hogy a Nemzeti Kulturális Alap alelnökként is fontosak számomra a kerületi projektek, a kerület kulturális fejlődése. A tavalyi évben több mint 140 millió forinttal támogattuk a különböző óbudai pályázatokat, kerületi intézményeket, az önkormányzat pedig 16 mft-t kapott a kulturális intézményi dolgozók bérfejlesztésére. Nem a köszönömért teszem – azt önöktől hiába is várná az ember – hanem azért, mert továbbra is fontos nekem, hogy Óbudán mi történik, és hogyan tudok segíteni az itt élő embereknek. Van, aki igényt tart erre, van aki nem. Ez döntés és szándék kérdése Polgármester Úr, ha az egész kerületet szeretné egyszer valóban képviselni! Szabó Tímea 4 éve képviselője Óbudának. Megkérdezhetjük, hogy ugyan mit segített ez idő alatt az óbudaiaknak, vagy az önkormányzatnak. Egy nagy nulla a válasz. Talán 4 szer, ha megszólalt az óbudaiak érdekében a parlamentben. És a viselkedése miatt minden óbudai szégyenkezik.

Ez is érdekelheti:  Orbán Viktor: háború- és migrációpárti, gazdaságellenes koalíció jött létre Weber vezetésével

Szóval amikor a döntésemet mérlegeltem, akkor egyértelmű volt, hogy a Nemzeti Kulturális Alap alelnökként tudok most a kerületieknek érdemben segíteni, ahogy tavaly is így tettem és április után pedig parlamenti képviselőként is így fogok tenni.
Tisztelt Polgármester Úr!

Áprilisban az Orbán-kormány folytatni fogja a 2010-ben elkezdett országépítő munkáját. Önnek pedig érdemes lesz mérlegelnie, hogy teljesen elszigeteli a kerületet a Mocsár-koalíciójával együtt, és megfojtja a fejlesztési lehetőségeket, vagy együttműködéseket próbál keresni, építeni. Én akár parlamenti képviselőként, akár az NKA alelnökeként, de a jövőben is a kerületiekért fogok dolgozni. Tudja, hol élek, továbbra is szomszédok leszünk. Ha szeretne érdemi segítséget, tudja hol kereshet, hisz minden reggel felnéz az ablakunkhoz.

További jó munkát kívánok mindannyiuknak!

Köszönöm, hogy meghallgattak!

Nemzeti InternetFigyelő (NIF) 

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük