KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Március végén lesz az amerikai republikánus tábor budapesti konferenciája

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Március 25-én és 26-án rendezik meg az amerikai republikánus tábor Conservative Political Action Conference (CPAC) elnevezésű konferenciáját Budapesten a Várkert Bazárban – jelentette be az Alapjogokért Központ igazgatója szerdai sajtótájékoztatóján Budapesten.

Szánthó Miklós elmondta: a CPAC Hungary fő szónokának Orbán Viktor miniszterelnököt kérték fel. Sok száz résztvevőt várnak, kiemelt külföldi és hazai előadókkal. Elfogadta a meghívást Spanyolországból Santiago Abascal Conde, a jobboldali VOX párt elnöke, valamint a brazil elnök fia, Eduardo Bolsonaro is – ismertette. Amerikai szenátorok, kongresszusi képviselők, az ottani szellemi élet sok jeles képviselője, európai kutatóintézetek vezetői és újságírók is érkeznek a rendezvényre – tette hozzá. Reményét fejezte ki, hogy elfogadják meghívásukat jobboldali európai vezetők, döntéshozók, tagállami vezetők, pártpolitikusok és európai parlamenti képviselők is.

Emlékeztetett: tavaly szeptemberben jelentették be, hogy Magyarországra hozzák a rendezvényt, amely nemcsak egy konferencia, a jobboldali tábor összejövetele, hanem egy show is egyben. Hozzátette: az Egyesült Államokban a CPAC-n összegyűlnek az ottani konzervatív jobboldalnak a meghatározó figurái: politikusok, újságírók, akadémikusok, a szellemi szféra képviselői, véleményformálók, influenszerek, celebritások és együtt fejezik ki azt milyen erős az amerikai jobboldal. A rendezvény súlyát mutatja, hogy 1974 óta, mióta megrendezik, valamennyi aktuálisan regnáló republikánus elnök részt vett rajta, Ronald Reagantől Donald Trumpig.

Donald Trump elnök beszédet mond a Washington DC-n kívüli Konzervatív Politikai Akciókonferencián 2020. február 29-én. / JOSE LUIS MAGANA/AP

Arról is szólt, hogy a CPAC Hungary nemcsak amerikai-magyar rendezvény lesz, hanem nemzetközi, az egész nyugati civilizációból várnak döntéshozókat, véleményformálókat, politikusokat: Észak-Amerikából, Dél-Amerikából, Európából, Ázsiából és Ausztráliából is.

A konferencia tematikája az „Isten, haza, család” hármas egységére épül – mondta Szánthó Miklós, hozzátéve: ez a három szó kifejezi azt az értékrendet, amely „átfogó és globális támadás alatt áll napjainkban Nyugaton”.

Ez is érdekelheti:  Tetőfokára hág a hangulat: megérkeztek Stuttgartba a magyar szurkolók! (videó)

„Köszönetet is mondhatnánk a liberálisoknak, mert azzal, hogy ezen értékeket olyan szintű össztűz alá vették, mint amilyen talán sosem volt korábban tapasztalható, megtették nekünk konzervatívoknak azt a szívességet, hogy magunk mögött hagyjuk azokat az esetlegesen minket elválasztó vagy szétválasztó témákat, ügyeket, amelyekben nem értünk egyet, és azokra a valóban fontos ügyekre koncentráljunk, amelyek összekötnek minket” – fogalmazott. Hozzátette: a társadalmi igazságosság, a politikai korrektség jegyében megpróbálják lerombolni a civilizáció zsidó-keresztény alapjait, megpróbálják aláásni a nemzet fontosságát, jelentéktelennek próbálják beállítani a nemzeti identitást, és ezen keresztül minden létező jogi, politikai és kulturális eszközzel megpróbálják aláásni a nemzeti szuverenitást, áttolni a döntéshozatalt nemzeti szintről globális nemzetközi térbe. Átfogó össztűz alá vették a társadalom legszentebb alapegységét, a családot, kikezdték a férfi és női nem teremtettségének egyértelműségét, és azt is megkérdőjelezik, hogy a szülőknek lehet-e joguk megválasztani a gyerekük nevelését, ideértve a szexuális nevelést is – sorolta Szánthó Miklós.

A CPAC Hungary célja többek közt az, hogy kapcsolódási pontként szolgáljon a nyugati civilizáció konzervatívjai számára, összekapcsolja őket és megmutassák a liberálisoknak, hogy konzervatív erők igenis együtt tudnak működni nemzetközi szinten – mondta.

Szánthó Miklós közölte: egyetért Yoram Hazony filozófusnak, a jeruzsálemi Herzl Intézet vezetőjének a napokban tett kijelentésével, amely szerint a legfontosabb szellemi erők konzervatív irányból jönnek. A legfontosabb konzervatív szellemi erők pedig Magyarországról – tette hozzá.

„Ebben a konzervatív ellenfordalomban Magyarországnak és a magyar szellemi életnek, az Alapjogokért Központnak és a hazai partnereinek vezető szerepet kell játszaniuk” – fogalmazott Szánthó Miklós, hozzátéve: ezért kérték fel a konferencia fő szónokának a miniszterelnököt.

A sajtótájékoztatón levetítették Matt Schlappnak, az Amerikai Konzervatív Unió elnökének köszöntőjét.

MTI

Kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük