ÉLŐ KÖZVETÍTÉSEN LEHET MAJD NYOMON KÖVETNI A NEMZET ZÁSZLÓJA AZ ANDRÁSSY ÚTON RENDEZVÉNYT!

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kínai szakértő: Az orosz ellenintézkedések megingatják a dollár hegemóniáját

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az Oroszország elleni nyugati szankciókra válaszul Moszkva által bevezetett ellenintézkedések komoly csapást mértek a dollár vezető pozíciójára a nemzetközi pénzügyi rendszerben – állítja Gao Desheng kínai gazdasági szakértő.

Desheng emlékeztetett arra, hogy Oroszország kinyilatkoztatta, hogy külső adósságállományát rubelben törleszti és ugyanúgy rubelben kéri a „barátságtalan országoktól” a nekik szállított energia ellenértékét.

„Oroszország bejelentése, miszerint rubelben törleszti a külföldi adósságait és elszámoló valutaként használja a rubelt az energia- és stratégiai erőforrások „barátságtalan országokba és régiókba” történő exportjában elszámoló valutaként, megrendítette a dollár monopolhelyzetét a globális kereskedelmi és pénzügyi rendszerben”

– mondta Descheng. .

A kínai szakértő az Egyesült Államokra nézve rendkívül veszélyes tendenciának tartja Oroszország azon döntését, hogy kiterjessze a hazai valuta használatát a más országokkal kapcsolatos elszámolásokban.

Szerinte

„a világ gyorsan belép a dollár utáni korszakba”.

 

„Oroszország nyilatkozata a külső adósság rubelben történő törlesztésére, valamint az energia és stratégiai erőforrások „barátságtalan országokba és régiókba” történő exportjának elszámolási valutaként való felhasználásáról, megrendítette a dollár monopolhelyzetét a globális kereskedelmi és pénzügyi rendszerben” .

Gao Desheng hozzátette, hogy az orosz fél intézkedéseinek hatékonysága az Egyesült Államok és a nyugati államok szankciópolitikájának kudarcát bizonyítja.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: