KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kínai szóvivő: a Tajvan melletti hadgyakorlat a szeparatisták „arroganciája” ellen irányul

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Kína Tajvanhoz közeli hadgyakorlatainak célja a szeparatista erők „arronganciája” elleni küzdelem – közölte szerdán a kínai kormány, miután Tajpej az elmúlt hetekben megnövekedett kínai katonai tevékenységről számolt be.

Tajvan ebben a hónapban jelezte, hogy több tucat kínai vadászgépet, drónt, bombázót és más repülőgépet, hadihajókat és Santung kínai repülőgép-hordozót észlelt a közelben.

„A kínai katonai tevékenységek gyakoribbá válása megnövelte annak kockázatát, hogy az események kicsúsznak a kezünkből, és véletlen összecsapást idéznek elő”

– mondta a sziget védelmi minisztere szombaton.

Csu Feng-lien, a pekingi tajvani ügyek hivatalának szóvivője a kínai hadgyakorlatok számának növekedéséről és Tajvan megnövekedett kockázat miatti aggodalmairól tartott sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a Népi Felszabadító Hadsereg „sorozatos” gyakorlatokat hajtott végre.

„A cél a tajvani szeparatista erők arroganciája és függetlenségi törekvéseik elleni határozott fellépés”

– mondta Csu.

„Szüntelen Tajvan függetlenségi provokációja, és a Népi Felszabadító Hadsereg akciói a nemzeti szuverenitás és a területi integritás védelmében mindig folyamatosak”

– mondta.

„Remélem, hogy a tajvani honfitársak többsége világosan különbséget tesz majd jó és rossz között, határozottan elutasítja Tajvan függetlenségét, és velünk együtt dolgozik majd a béke és stabilitás fenntartásán a Tajvani-szorosban”

– tette hozzá.

A tajvani védelmi minisztérium szerdán újabb kínai katonai mozgásokról számolt be, közölve, hogy az elmúlt 24 órában 16 kínai repülőgépet észleltek és reagáltak is rá, amikor azok beléptek a sziget légvédelmi azonosító zónájába.

Tizenkét repülőgép átlépte a Tajvani-szoros középvonalát, amely eddig nem hivatalos határként szolgált, bár Kína tavaly augusztusban elkezdte rendszeresen átlépni.

Csütörtökön Tajvan a Kína elleni védekezés megerősítésére irányuló tervei részeként a nyolc saját gyártású tengeralattjárói közül az elsőt fogja vízre bocsátani.

Kína továbbra is saját részének tekinti az 1949 óta önálló kormányzattal rendelkező szigetet, és a pekingi vezetés rendszeresen hangot ad annak a szándékának, hogy szükség esetén erővel fog gondoskodni az újraegyesítésről.

Ez is érdekelheti:  Újabb település bevételéről számolt be az orosz védelmi minisztérium

Tajvan demokratikusan megválasztott kormánya szerint csak a sziget népe dönthet a jövőjéről, és többször is tárgyalásokat ajánlott Kínának, amit Peking elutasított.

 

Kiemelt képen: kínai hadihatók tartanak Tajvan felé / Fotó: Freepik

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük