ÉLŐ KÖZVETÍTÉSEN LEHET MAJD NYOMON KÖVETNI A NEMZET ZÁSZLÓJA AZ ANDRÁSSY ÚTON RENDEZVÉNYT!

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kína: Oroszországnak nincs szüksége Peking támogatására a hadmozdulataihoz

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

 

A kínai külügyminisztérium csütörtökön közölte, hogy Moszkvának nincs szüksége Peking támogatására az ukrajnai katonai akciójához.

Hua Chunying, a minisztérium szóvivője közölte, hogy nagyon helytelen az USA azon megközelítése, hogy Oroszország Kína támogatására számítana sértő gondolat, hiszen Oroszország az ENSZ Biztonsági Tanács állandó tagja és független hatalom, és lépéseit saját nemzeti érdekei alapján történik.

Hangsúlyozta, hogy a kínai-orosz kapcsolatok az el nem kötelezettségen és a kölcsönös tiszteleten alapulnak. Kínát nem érdekli, és nem is áll szándékában sem a barát, sem az ellenség hidegháborús mentalitását folytatni – tette hozzá Hua Chunying.

Hua nem nevezte inváziónak Oroszország agresszióját.  A hadműveletre napokkal azután került sor, hogy Moszkva elismerte a donyecki és a luganszki köztársaságok függetlenségét a Donbászban. Moszkva azt állította, hogy Kijev nem teljesítette a 2014-ben és 2015-ben a szakadárok és az ukrán kormány közötti konfliktus megoldására kötött minszki megállapodásokban foglalt kötelezettségeit.

RT nyomán

Kiemelt kép: Hua Chunying, kínai külügyi szóvivő (FILE PHOTO) © Fotó: Mahmut Atanur/Anadolu /Getty Images 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: