KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kijev szándékosan áldozza fel az Azov fegyvereseit

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az ukrán katonai parancsnokságnak minden lehetősége megvolt a Mariupolban körülzárt csoport szabadon bocsátására, de nem tette meg –  jelentette be Telegram csatornáján Alekszandr Hodakovszkij, a DPR Belügyminisztériumának tagjaként működő Vostok zászlóalj parancsnoka.

Véleménye szerint a kijevi rezsim szándékosan küldi a biztos halálba a mariupoli neonáci fegyvereseket.

„A Mariupol elleni támadás elején tudtuk, hogy kevesebben vagyunk, mint ők. A későbbi események ezt megerősítették, de fokozatosan növeltük a létszámunkat, majd számbeli fölénybe kerültünk – írja a zászlóalj parancsnoka.

Szerinte meglehetősen kockázatos volt ilyen helyzetben harcba keveredni az Azovsztálnál, azonban az ellenséget sarokba szorították és blokád alá vették.

Ukrajnának minden lehetősége megvolt a város blokádjának a feloldására, de ezt nem tették meg. Most dicsőítik az azoviakat, de valójában ők a kormány kényszarítette őket ilyen helyzetbe. A bábkormány számára az Azov védelmének minden „hőse” csak „szent” áldozattá vált, és amikor az ukrán propaganda hősies képet fest le róluk, akkor csak olyan szerencsétleneket látunk, akiket saját kormányuk hajszolt ebbe a helyzetbe és árult el” – írta Hodakovszkij.

A náci „testvérek” helyzetének illusztrálására tett közzé tett egy videót amelyen az Azovstal területére becsapódó légibomba pusztítása látható. Épületek egész sora dől össze maguk alá temetve a még életben lévőket.

„A drónról készült képek jól ábrázolják a helyzet siralmasságát. Újra azt mondjuk, mentsétek az életeteket és adjátok meg magatokat, mert ez nem dicső halál, hanem hatalmas tömegsír lesz egy halomnyi betontörmelék alatt”

– írja a Vostok parancsnoka.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Szijjártó Péter: a Mercedes beruházásai nyomán hazánk legnagyobb kapacitású autógyára jön létre

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük