Kadirov: „Legyetek férfiak, ne bújjatok női szoknyák mögé”

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
Az Azovstal üzem © Szputnyik / Ilja Pitalev

Ramzan Kadirov, a Csecsen Köztársaság vezetője Telegram csatornáján felszólította az „Azov”  ukrán nemzeti zászlóalj (Oroszországban terroristának nyilvánított szervezet) megbízott parancsnokát (hívójele: Volyn), hogy adja fel állásait és engedje szabadon a nácik által túszként fogvatartott mariupoli civileket.

„Legyetek férfiak, ne bújjatok női szoknyák mögé”

– írta Kadirov, majd így folytatta:

„Az Orosz Föderáció elnöke korábban megadta a lehetőséget, hogy ön megadja magát. Ha ezt nem akarja, legalább a civileket és a sebesülteket engedje el. Oroszország minden szükséges segítséget, ellátást megad nekik. A sebesülteket is orvosi ellátásban részesítjük. Legyen férfi! Nem szégyelli magát, hogy gyerekek és öregek háta mögé bújik? Hogyan tud élni így majd ezután?”

– fordult Kadirov „Volynhoz”.

A Csecsen Köztársaság vezetője hangsúlyozta, hogy azok a fegyveresek, akik erőszakkal tartanak civileket az ipari övezet bunkereiben, méltatlanok arra, hogy igazi harcosoknak nevezzék őket. Kadirov arra sürgette „Volynt”, hogy abban legyen bátor, hogy segít megmenteni az ártatlan embereket.

A 36. tengerészgyalogos-dandár megbízott parancsnoka, az Azovstal földalatti labirintusaiban rejtőzködő Szergej Volinszkij (hívójele Volyn), egy új videóban azt mondta, civilek és gyerekek százai vannak velük.

Kiemelt kép: Ramzan Kadirov (forrás: Kadirov közösségi oldala)

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük