KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Japán újra vásárol orosz olajat

Japán júliusban újraindította orosz olajvásárlásait az ország pénzügyminisztériuma által szerdán közzétett információk szerint.

Az előző hónapban a behozatal nullára csökkent, mivel a helyi finomítók az Ukrajnával kapcsolatos szankciók közepette fokozatosan távolodtak az orosz nyersolajtól.

Bár a minisztérium nem közölte a pontos mennyiséget, azt mondta, hogy a júliusi oroszországi olajimport 65,4%-kal volt alacsonyabb, mint a tavalyi év azonos időszakában. Az Oroszországból származó cseppfolyósított földgáz (LNG) behozatalának mennyisége szintén 26,1%-kal csökkent 2021 júliusához képest, míg a szénbehozatal 40,1%-kal esett vissza.

A fizikai mennyiségek csökkenése ellenére a Japánba irányuló orosz tüzelőanyag-export értéke 45,1%-kal nőtt a tavalyi évhez képest az emelkedő globális nyersanyagáraknak köszönhetően.

Májusban Koichi Hagiuda japán gazdasági, kereskedelmi és ipari miniszter fogadkozott, hogy Tokió fokozatosan csökkenteni fogja az orosz energiaforrásoktól való függőségét, de azt mondta, hogy nem tud azonnal lemondani az orosz olajról. Japán támogatja a G7-ek azon tervét is, hogy árplafont szabjanak ki az orosz olajra, amelyről jelenleg is folynak a tárgyalások.

Közben Japán jelentősen növelte a Közel-Keletről származó nyersolajimportját is. Ezek 10%-kal nőttek, míg az összes országból Japánba irányuló teljes olajimport 3,8%-kal emelkedett. A közel-keleti régió Japán teljes olajfogyasztásának több mint 90%-át adja, de közelsége miatt Oroszország értékes energiaszállítója az országnak.

Orosz Hírek

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük